tag:blogger.com,1999:blog-3759642124607772697.post7720190416506060797..comments2024-03-25T12:36:13.346+02:00Comments on Eräsmies: Oluen paneminen kotona - Pelkistetty oluen panemisen abc.Eräsmieshttp://www.blogger.com/profile/12299517537161657145noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3759642124607772697.post-42950636159962173172018-11-06T20:52:23.573+02:002018-11-06T20:52:23.573+02:00Yksi kuivahiivapussi riittää yleensä helposti 10li...Yksi kuivahiivapussi riittää yleensä helposti 10litran keittoon mutta makua saa kikkailtua myös ali ja yli hiivauksella. Humaloiden määräkin on todella reseptikohtainen. Suosittelisin etsimään valmiin reseptin josta voit vilkaista vähän humalien määrää omaan keittokokoon verraten. Jos mahdollista niin etsiä resepti missä on kopioitu jokin tunnettu lager jota löytyy kaupasta niin voi verrata sitten omaa keittoa ja kaupallista versiota.Eräsmieshttps://www.blogger.com/profile/12299517537161657145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3759642124607772697.post-34151170077916904472018-11-06T20:49:50.525+02:002018-11-06T20:49:50.525+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Eräsmieshttps://www.blogger.com/profile/12299517537161657145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3759642124607772697.post-39520241000179006252018-11-06T20:43:59.191+02:002018-11-06T20:43:59.191+02:00Tähän on vaikea antaa yksinkertaista vastausta vaa...Tähän on vaikea antaa yksinkertaista vastausta vaan kokeillaan. Asia vähän riippuu minkä makuisesta oluesta tykkää mutta humalat yrttisellä profiililla toimii ainakin itsellä, sitrusmaiset Citrat sun muut voi olla vähän liiankin radikaaleja. puhtaasti maltaisen lagerinhan voi tehdä lisäämällä katkeroa esim magnumin muodossa, siinä ei niinkään ole vahvaa maku profiilia vaan lähinnä vain potkua. Tuossa on näppärästi listattu mitä makuja humalat tuottaa https://byo.com/resource/hops/ . Saaz, hallertauer mittelfruh ja ehkä norther brewer ovat olleet hyviä valintoja myös. Hiivoista ainakin mangrove jack tuotesarja on ollut todella toimiva, Bohemian Lager M84 ja tsekkimäiset yrttiset humalat voisi toimia hyvin. Bavarian Lager M76 on vähän monipuolisempi jos haluaa leikitellä mauilla. Mainitaan vielä että jos on rahaa heittää enemmänkin budjettiin niin myös nestemäisiä hiivoja kannattaa kokeilla. Toivottavasti jotain suuntaa oli edes näistä, lagereita kuitenkin on melkoinen kirjo niin vähän vaikea suositella tietämättä mitä lähtee tekemään.:<br />Pale lager<br />Helles<br />Pilsner<br />Märzen<br />Bock<br />Dark lager<br />Dunkel<br />Doppelbock<br />SchwarzbierEräsmieshttps://www.blogger.com/profile/12299517537161657145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3759642124607772697.post-66914907047239811612018-11-06T16:47:00.619+02:002018-11-06T16:47:00.619+02:00Moi. Osaisitko suositella ensikertalaiselle että m...Moi. Osaisitko suositella ensikertalaiselle että millaisia hiivoja ja humaloita kannattaisi brouwlandin sivuilta tilata tai paljonko niitä ylipäätään kannattaa tilata jos mallasrouhetta on 10kg? Tarkoituksena olisi tehdä 2-3 erimakuista erää lageria.Jortsuhttps://www.blogger.com/profile/17994766368634462954noreply@blogger.com