22. heinäkuuta 2017

Mallaskuun Panimo - Peltopyy pils

Höpötystä:
Jahtikausi lähenee vääjäämättä ja alkaa olla aika tarkistaa varusteet ja sekä miettimään mikä olut Mallaskuun panimo lähetti tutkittavaksi Peltopyy pils oluen ja eihän se auta kun ottaa itseä niskasta ja tarkastaa tuotos.
pääsee mukaan jahtireppuun onnistuneen jahtipäivän päätteeksi nuotiolla nautittavaksi.

Mallaskuun panimo on itselle uusi tuttavuus ja panimosta onkin lisää juttua seuraavassa jahti lehdessä ja se taitaakin ilmestyä tämän jutun aikoihin, sitä kiinnostuneena odotelessa voitte lukea jotain panimon tuotoksesta Peltopyy pilssistä

Ulkonäkö:
Kovasti vaahtoava olut ja vaahto on niin tanakkaa että siitä voi muotoilla vaikka veistoksen. Jättää paljon vaahtoavaa pitsiä lasiin ja oikein kermaisa vaahto kukka jää kruunaamaan lasin. Väriltään kirkkaan kullan keltainen ja kuplii vienosti lasissa. Tuoksussa piisaa flavoreita runsaasti ja pilssin olemus on vangittu, kukkaista hunajaa ja maltaiden karamellisuutta saa koko rahan edestä.

Maku:
Voimakas hiilihappoinen, maussa voimaisia sekä ruohoisia aromeja. Maltaan annetaan rauhassa tuoda oma makunsa olueeseen antamatta humalan dominoida liikaa vaikka humala onkin oikein semi-rapean suutuntuman antava ja sanoisinkin sen onnistuneen aika spot on vaikka miedohko onkin. Jälkimaussa on vähän sellaista olkimaista makumaailmaa mutta sehän vain korostaa peltopyyn henkeä joskin sieltä myös hiipii tunkaista vihanneksisuutta joka vie särmimmän terän oluelta. Hapan ja kuiva olut, oikea janon sammuttaja että aktiivisen jahdin jälkeen todella toimiva tapaus.

Lopputulos:
Tämä on kyllä täyteläinen ja pyöreä olut. Sanoisin että ruokajuomana parempi kuin näin itsenäisesti, ruoan kanssa kyllä kaikki on aina paremman makuista eli kokkaappa joku teeri tai se pyy tämän kaveriksi niin avot.

Vähän kun reseptiä jatkojalostettaisi ja pamautetaan lisää magnumia niin hyvä tulee mutta nyt joudun antamaan vain 7,5/10

Humalat: Magnum ja Mittelfrüh
Maltaat: Pilsner, Vienna ja Münich

Eräsmies löytyy täältä:
Sähköposti
Instagram - täällä enemmänkin kuvatuksia
twitter
Facebook
Youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti