22. marraskuuta 2017

Hopping Brewster Flight Cadet APA 5,3%

Akaalainen pienpanimo täräyttä jälleen! Panimon slogan "Hyvä olut kuuluu kaikille" osuu maaliinsa, sillä tätä oluttahan tarjoaisi kernaasti vieraille jotka kyläilemään eksyvät.

Triviaa:

Pale ale on peräisin 1700-luvun alun Englannista. Silloin sitä pidettiin yläluokan juomana ja  tummempi brown ale taas profiloitui duunareille. Olut on saanu nimensä siinä käytetyistä pale ale- maltaitasta ja väri  pyörii kullankeltaisesta kullanruskeaan. Uudemmat pale muunnelmat tulevat sitten Yhdysvalloista ja kehitettiin jossain 70-80 luvun aikana. Niistä löytyy helposti tunnistettavat katkerot ja sitrushedelmäiset vivahteet tulevat amerikkalaisista humala lajikkeista niin kuin Cascade sekä sen risteytykset.

Ulkonäkö & tuoksu:

Hyvin vahvasti vaahtoaa tämä bisse, runsaasti vaahtoa puskevana vaan myös nopeasti haihtuvana jättää lasiin hienoisen pitsin häivähdyksen. Vaahdon alta löytyy keltaisen ja oranssin värin utuisen kaunis combinaatio.

Tuoksu on suorastaan super hedelmäinen, oikein pelottaa maistaa että onko vastassa mehu vai olut. Kyllä se olut on mutta hedelmistä ei ole puutetta, mangoa paukkii aprikoosin kietomana.

Maku:

Lennosto hengessä myös hiilihapot kohoavat taivaisiin tehden oluesta kesäisen suussa kipristelevän janojuoman. Katkeroa ei oluessa juurikaan ole mutta silti hapan greippinen jälkiliuku tuntuu kestävän suussa ikuisuuden. Yllättävän makuisa olut kaikkinen troopisine hedelmineen, mallasta on vain nimeksi.

Todella hauska olut, suosittelen lämpimästi. Katkerointia lisäämällä päästäisiin enemmän APA fiilikseen.
Arvosana 8,5/10

Maltaat – Pale Ale, Vienna ja Crystal

Humalat - Ahtanum, Centennial, Chinook ja Citra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti