11. syyskuuta 2019

Eräsmies testaa: Leader Foods Oy - Retkimuonat

Kävin Lapissa lohien kalastusreissulla ja vaeltelemassa suolla sun muuta mukavaa, se tahtoo kuitenkin olla aika energiaa vievää puuhaa joten muonaa oli saatava. Mukaan valikoitui Leaderin Outdoor valikoima helppokäyttöisyyden ja kaloripitoisuuden takia, sillä en henkilökohtaisesti uskonut saavani yhtään kalaa ja niin myös kävi...tai no, sain minä pari ahventa.

Outdoor Gourmet -retkiruokasarja sisältää suhteellisen maistuvia ja kohtuullisen energiapitoisia valmisaterioita, jotka on suunniteltu täyttämään vaativammankin retkeilijän tarpeet. Olen itse syönyt vaikka mitä retkimuonia jotka ovat olleet lähinnä kuvottavia mutta nämä muistuttaa ihan oikeaa ruokaa. Retkiruokasarja sisältää ravintoarvoiltaan tasapainoisia ja runsaskalorisia aterioita, jotka tukevat erityisesti retkeilyn ja vaelluksen kaltaisia liikuntasuorituksia. Yksi ateria sisältää noin 500-700 kcal energiaa mikä on ihan ok, olen joskus kokkailut ihan perus Blå band italianpatoja sun muita niin niissä se energia ei vaan riitä esimerkiksi metsästyksessä missä liikutaan paljon maastossa.

Kaikkien ruokien valmistus on yhtä yksinkertaista eikä astioita likaannu tarpeettomasti. Vielä kun itse pussi olisi valmistettu palavasta materiaalista voisi sen polttaa esimerkiksi nuotiossa, nyt tässä on folio sisus joten vie roskat mennessäsi.

Ohjeet valmistukseen löytyy jokaisen paketin takaa mutta tässä vielä ohjeet:

- Repäise yläosan merkistä
- Lisää kiehuva vesi pussissa ilmoitettuun rajaan asti ja sekoita
- Sulje minigrip
- Hauduta 10-15min riippuen pussista
- Sekoita uudestaan ja repäise nyt alemmasta viivasta pussi auki.

Suosittelen aukaisemaan alhaalta pussin reunat jotta pussi pysyisi pystyssä ja sekoittaminen helpottuu kun maustepaakut eivät voi jäädä pussin poimuihin.

Apple cinnamon rice porridge
Noh riisipuurohan on itsessään aika plain ja siitä nyt ei kauheasti voi kertoa... paitsi! Kanelin maku on aika intensiivinen ja saattaa olla vähän luotaan työntävä jos ei pidä kanelista muutenkaan puurossa. Olisin ehkä itse pitänyt ihan tavallisesta maustamattomasta puurosta ja haudutusaikaa olisi voinut jatkaa 2 minuutilla kun riisit jäi vähän rapsakoiksi. Muutenhan tämä oli vallan ravitseva aamupala ja annoskoko oli riittävän suuri.
Thai rice meal
Suolaahan tässä ei ole nimeksikään niin sitä kannattaa sekaan ripata ihan reippaasti. Riisit kuitenkin pehmenivät annetussa ajassa, se kun ei ole aina sanottua edes kotioloissa riisipaketin kylkeä seuraamalla.

Arvostan että on uskallettu käyttää vihreitä yrttejä curryn kanssa, eihän ne varsinaisesti korosta toisiaan mutta tuovat ihan mukavan uuden tulokulman curry ruokiin. Curry itsessään on aika vahva mauste ja vie nesteet limakalvoilta joten juomista kannattaa varata.


Erityisen thai tämä ei ole, vaatisi vähän rohkeampaa maustepolitiikkaa ja tuo curryn suosiminen menee enemmän tuonne Intian suunnalle. Makumaailma on vallan mieto joten soveltunee kaikille, tätähän voisi tuunata kuivatulla kanalla.


Pasta carbonara
No tää on todella hyvä, suola on nyt hyvällä tasolla ja juusto tuo sitä vielä lisää. Soijaakin on annoksessa kiitettävästi eikä vain sipru siellä ja toinen täällä, ihan täysin lihasta mulle menee. Mausteet on tässä muonassa muutenkin hyvässä balanssissa, mikään ei sinkoile toisen päälle. Kosteustasapaino on varsin hyvä ja makaronit ei paakkuunnu klimpiksi.

Kyllä tällä nälkä lähtee! yksi maukkaimpia tämän sarjan tuotteista.Mediterranean casserole
Tämä on muuten hyvä, mausteita on käytetty justiinsa oikein. Riisi kypsyi 15min ja vesi riitti aivan kuten ohje väitti, kunhan muistaa sekoittaa ja sitten lisätä vettä annettuun mittaan. Syön tätä juuri lintumetsällä ja on kyllä hyvää kun on rämpinyt metsää yhden 5km. Proteiini on soijaa niin kuin monessa muussakin mutta näin vannoutuneelle lihansyöjälle on tää vaan niin hyvää. Kerrankin sellainen hyvän sipulinen maku ja kurkuma tuo lisää lämmittävyyttä. Suutuntuma on hyvä, ei kovia kohtia eikä mauste paakkuja.

Jutussa olleet annokset ovat lihattomia mutta Leaderilta on tullut myös lihallinenkin versio peruna-sipuli-pekoni joka ei ehtinyt mukaan Lapin reissulle.

Mistä näitä retkiruokia sitten saa? Hyvä kysymys, niitä saa nykyään vaikka mistä! Prismoissa olen nähnyt ja Tokmannikin otti valikoimiin vastikään.


Mistä: Saatu Leader Foods OyEi kommentteja:

Lähetä kommentti