5. kesäkuuta 2020

Honkavuoren panimo - Grand cru 10,5%

Piipahdin panimolla hakemassa humalan taimia kotiolutpostin projektiin ja samalla tarttui mukaan uutuus hyllystä. Grand Cru 10,5% alkoholiprosentit tuntuu jopa uhkaavilta mutta ainekset kiinnosti todella paljon, japaninruusukvintteni ja Jarrylo humala oli aivan riittävä syy tarttua haasteeseen. Honkavuoren panimon olut on itselle lähiolutta joensuusta ja hiilineutraalia myös mikä on aina plussaa.

Ulkonäkö & tuoksu:
Korkkasin oluen lasiin pielisjoen rannassa. Olut kaatui lasiin paljon vaahdoten. Vaahto myös halusi säilyä lasissa oikein pitkään ja laskikin melkoisesti tuoksua läpi vaikka olin melko kaukana lasista. Tuoksussa vahvasti maltaiden tuomaa hunajaisuutta ja humalien ripsaisu yrttiä. Makean imelä happamuus otti heti kopin tuoksupuolen ylläpitämisestä. Kyllä tätä kelpaa haistella kun ihailee kirkasta kullankeltaista ja hitaasti kuplivaa lientä.
Honkavuoren Grand cru nautittuna pielisjoen rannalla.
Maku: 
Suutuntuma on tahmaisen paksu ja pehmeä, nyt ei ole maltaissa säästelty. Maltaat maistuvat todella viljaiselle, hiukan karamelli vivahteellekin toffeen saattelemana. Happamuudelle on tuotu uutta twistiä japaninruusukvittenillä joka hedelmäisyydellään tasoittaa happamuuden maltillisille tasolle verrattuna esim soureihin. Humalien katkeruus jatkuu hyvin pitkälle jälkiliukuun yrttisenä ja hiukan havuisenakin. Alkoholi katoaa taustalle ovelasti, juuri kun luulet sen maistavasi niin iskee kirpeän voimakas sitruunaisuus happamalla hedelmäsoseella joka korjaa moiset kuvitelmat pois, se ei ole ihan puhdas sitruuna niin olisiko tämä se japaninruusikvinttenin maku.

Tästä tulee mieleen kriek jota ei ole överisti marjoilla ja hedelmillä hukutettu.

Parasta ennen leima on lyöty huikeasti 2025 vuodelle, eli kypsyttelijät voisi ottaa tästä kopin.

Maltaat: Pilsner
Humalat: Saaz, Jarrylo
Muut: japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)
Ebu: 23

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti