1. toukokuuta 2017

Laitilan vehnä

Triviaa: Vaatimattomasti Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kantavana ajatuksena on ollut jo vuodesta 1995 tehdä laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisia juomia. 1999 Laitilan pojat löysivät romulavalta vanhan meijerisäiliön. Siihen kun kytkettiin putkiliikkeestä ostettu höyryä tuottava jäätyneiden putkistojen sulatuspoltin, oli syntynyt Laitilan ensimmäinen panimolaitteisto. Innovaatio sai nimekseen Steam Beer Boiler, siinä pannun Kukko Höyryoluen mukaan. Laitila onkin tällä kirjoitus hetkellä suomen neljänneksi suurin panimo.

Tuoksu & väri: Nopeasti kuohuava ja runsasta paksua vaahtoa. Väri läpäisemätön keltainen ja ruskeaan taittuva,  Banaaninen sekä villasukkainen tuoksu.

Maku: Maistukin banaanille ja perinteinen sitruuna ja vehnä löytyi. Pehmeitä makuja mutta ei kirpeyttä niin kuin osassa vehnissä. Kitalaessa raikas kirpeys kihertelee. Oikein yltiö hiilihappoinen, pitääkin tutkia miksi suurin osa vehnä oluista menee sinne akselille kun selvästi voi tehdä maukasta vehnäolutta ilman että ne lyödään sodastream koneen läpi.

Arvosana 7/10 Hiilihappo karkelo ilman yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti