13. kesäkuuta 2017

Iso-kallan Jahti

Iso-kallan panimo on itselleni uusi tuttavuus kun eihän tänne Kiteen käpylään mitään uutta ja hienoa
tule. Onneksi Iso-kallan panimo ojensi auttavan kätensä ja sain panimolta maistiaiseksi Jahti olutta joka soveltuukin sivuston teemaan kuin rusakko beaglen eteen.

Ensinnäkin anna pisteitä peura ajovaloissa etiketistä, joskin peuralla itsellään on vähän anatomisia ongelmia =D

Iso-kallan panimolle pitää antaa kyllä lisäpisteitä siitä että etiketeissä on katkerot, värit, kantavierteet, tarjoilulämpötilat sekä ruoka suositukset. Näkisin tämän ihan standartina mikä pitäisi olla kaikilla.

Ulkonäkö:
Vaahto on tähän menessä seksikkäin mitä olen vastaani saanut, ja minä olen saanut paljon aina belgiasta asti. Vaahto on kermainen, korkea ja todella pitkään viipyilevä jopa niin pitkään että kerkesi melkein koko oluen juoda ennen kuin katosi. Lasiin jää pitsiä todella upeasti ja runsaasti, piti ihan erikseen kuva napata pelkästään siitä, katsokaa hiivatti! Väriltään oikein kaunis punaisessa viivähtävä tumman ruskea.

Tuoksultaan maltainen, pähkinäinen sekä hedelmäinen.Tuoksussa ampuu humalan makea aromi, sanoisin että nyt on aromi humalien oikeaoppista käyttöä, tätä nuuskuttelee kyllä mielellään. Tämä onkin mukavaa vaihtelua kun tässä onkin alla ollut useampi tuoksultaan aneminen olut.

Maku:
Tuntumaltaan paksu ja pehmeä josta kumpuaa paahdettua makeaa mallasta noen ja savun muodostaen suulle viipyilevän kalvon mistä eränuotion voi maistaa, mahtavuutta. Makua on suorastaan vahvasti kiitos tujun havuisen humaloinnin. Upea, juuri nautiskeluun tarkoitettu olut ja kyllä tätä notskilla mielellään imailisikin. Tykkään varsinkin ruismaltaasta oluessa, mielestäni Suomessa voitaisiin tätä käyttää enemmänkin. Ruis tuo mukavaa vivahdetta makuun ja ei mene tunkkaisen puolelle. Hiilihappoja niukasti niin kuin oluen tyylille kuuluu.

Alkoholia on tähän olueeseen on muodostunut 5,8% mutta hyvin on naamioitu eikä alkoholin hönkä tunnu jälkimaussa. Vähän on sellainen sahtimainen luostari olut touch tässä. Näkisin mahtavan oluen liha ruokien kanssa, vielä kun sieltä metsäreissuilta jäis käteenkin jotain.

Väitän että joku erämies on ollut tätä valmistamassa, sen verran on kyllä luonnetta olueen saatu mukaan että vain rakovalkean edessä yönsä viettänyt osaa tälläisen tehdä.

Arvosana: 9,5/10 pääsi ehdottomasti top 5 olut kastiin.

Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Cara, Crystal, Chocolate, Ruis
Humalat: Chinook ja Simcoe

Instassa lisää kuvatuksia, käykää tsekkaa!

Sähköposti
Instagram
Twitter
Facebook
Youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti