10. huhtikuuta 2018

Hiisi - Keito 4,5%

Hiisi on 2013 perustettu panimo joka on raivannut tietään ihmisten tietoisuuteen hiljalleen. Täällä Kiteellä vielä suhteellisen heikosti hiisiä näkyy ja ei ole sen takia mitenkään aktiivisesti ostoskoriin päätynyt vaikka olisi paikkansa siellä ansainnutkin. Tällä kertaa mukaan sattui kuitenkin hiisi panimon keito ja jostain syystä jokin aivokasvain päässäni yrittää aina lukea tuon etiketin niin että siinä lukee keitto.

PELASTAJA VAATIMATON //
OTTI HALTUUN MAAILMANPYLVÄÄN //
ESTI KANNEN TIPPUMISEN //
KEITO SAMMON KOPPAJAINEN.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kuparin sävyyn taittuva olut kaatuu kaatu lasiin ja alkaa muodostaa oluen päälle oranssiin vivahtavaa vaahtoa. Tuoksu on pehmeän hedelmäinen, jopa rusinainenkin. Maltaat pääsevät esille kukkaisen humaloinnin alta ja jopa hiiva pääsee ujosti kurkkimaan sieraimeen.


Maku:
Suutuntuma onkin rouhean rapsakka ja keskinkertaisen hiilihappoinen. Tummia maltaita heitellään naamalle ja ne peitellään lapioimalla päälle tanakasti havuun taittuvia humaloita. Humalointi on kyllä monipuolista kun sieltä löytyy myös kukkasia ja sitrus meininkiäkin. Jälkimaku taittuu pihkan ja havuisuuden saattelemana pitkäkestoiseksi ja happea antamalla saadaan makuun myös turvetta ja savua.

IBU: 28
EBC: 15
Humalat: Nugget, Cascade ja Willamette

Hauska, erilainen saunaolut 

Arvosana: 8½/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti