2. huhtikuuta 2018

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas - Kukko IPA 5,5%

Uusia oluita tupsahtelee nyt panimoilta oikein erityisen paljon, aistin kilpailua ilmassa. Tällä kertaa aloitetaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan IPA:lla mikä on uudistettu versio entisestä 4.7% versiosta, nyt päästää varmaan lähemmäs sitä makua mitä haettiin takaa jo alunperin. Toisaalta odotukset on kohtuu korkealla sillä edellinenkin IPA pokkasi  2016 "paras vähittäiskauppa IPA" palkinnon.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on sellainen sentin paksu ja saippuamainen. Väri on hauskan mahonkinen mutta ulkona auringossa taittaa melkein saman sävyiseen oranssiin kuin itse purkkikin. Tuoksussa on hedelmäisen imelä poljento ja sitrusta sekä trooppisia hedelmiä on nipullinen.

Maku:
Maukas IPA vaikkakin ei juurikaan erotu massasta, perus hyvä. Yllättävän pehmeä makumaailma vaikka Ipojen kanssa yleensä olettaa aika jyrkkää tykitystä saavansa. Hiilihappoja on reippahasti tehden tästä suhteellisen raikkaan vaikkakin kuivan juotavan. Katkerot on hiukan yrttiset ja kukkaiset. Maltaisuutta löytää mukavasti eli humalat ei onnistu peittämään koko mallaspohjaa. Hiivakin maistuu seasta mikä itseasiassa toimii tässä todella hyvin.

Nyt en osaa sanoa että onko tämä erityisen jännittävä IPA verrattuna muihin marketista löytyviin isojen panimojen ipoihin. Tuntuu että kaikista noista humalista on otettu vain katkerot mutta makupuoli jäi vähän vaiheeseen. Mutta muutenhan tämä on ihan juotava olut, se ei vain erotu tarpeeksi joukosta.

EBU: 65
EBC: 21
Maltaat: Pale Ale, Vienna, Melanoid, Cara Plus 10, Caramel 150
Humalat: Columbus, Centennial, Amarillo

Arvosana: 7½/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti