1. elokuuta 2018

Andechs - Weissbier Dunkel 5%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Ulkonäkö on uhkaavan tumman puhuva, hiukan pohjalta pääsee valoa läpi joka paljastaa pohjalla pyörivät hiivan jäänteet. vaahto on runsasta ja pieni kuplaista. Tuoksu on karamellisen makea, hiukan toffeinenkin. Jotain alkoholin jäänteitä olin haistavinani mutta ne sekoittuivat aika kivasti makeaan rusinaisuuteen ja makeaan banaaniin. Raikkaan tuoksuinen, hiukan kukkia ja hunajaa myöskin. Tähän asti yllätävänkin monipuolinen tuoksu.


Maku:
Suutuntuma on aika hiilihappoinen ja kepoinen. Maussa on tuttua vehnäoluen makua ja tummasta väristään huolimatta maussa ei juurikaan ole ylimääräistä. Samat yrttiset ja hiukan pippurisetkin katkeroinnin kuin weissbier hellissä. Aavistus enemmän on paahteisuutta ja ehkäpä myöskin sen myötä tulemaa sokerisuutta. En voi nyt suoraan sanoa että olisi tummia hedelmiä muita kuin rusina ja muista hedelmistä sitruuna, molempien sulava liitto sanoisin. Oi, lämmetessä tuli se banaanikin vielä. Jälkiliuku on limemäinen, raikasta spriteä löytyy.

Todella hyvin toteutettu Dunkelweizen. Tiukaa laatua on tarjonneet Andechs tuotteet tähän menessä ja alkaakin olla fiksuimpia oluita mitä marketista kannattaa mukaan ottaa. Maahantuonnin pienuuden takia hinnat vähän korkealla mutta jos tarpeeksi porukka tätä ruinaa niin eiköhän Brew Seekers ala tätä rahtaamaan rekalla ja hinnat laskee kohtuulliseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti