26. elokuuta 2018

Kiinan Kuitusiimat

Monesti olen kuullut spekulaatioita että näinköhän kiinan siimoista on mihinkään, että jonkun tunnetun merkin kopioitahan ne aina on. Väitän kyllä että suurin osa suomessa myytävistä marketti siimoista on myöskin kiinassa tehtailtu, erona saattaa olla vain laadun valvonta ja brändäys kysymykset.

Otin joka tapauksessa härkää sarvista ja tilasin Aliexpressistä KastKing kuitusiimaa 500m hintaan 8,98€ ja SeaKnight 300M 5,88€. Halpaahan nämä on kuin saippua sillä suomessa kuitusiimaa saa 150m hintaan 10-15€ roimassa alennuksessa. Hankauskestävyyttä en lähtenyt testaamaan, lähinnä halusin keskittyä vetokujuuksiin sillä niistä on yleensä jokin lupaus pakkauksessa. Käytin aina samaa solmua ja pidin huolen siitä solmusta ei siima petä vaan tulokseksi laskettiin vain erikohdasta katkennut siima.

Mainittakoon tässä että testit ovat suuntaa antavia ja todella kotikutoisia! Kiinan siimoissa varmasti on eroja merkkikohtaisesti, tähän testiin on valittu ne joilla oli eniten käyttäjien suosituksia, olipa ne aitoja tahi ei.

Kastking:
Ensimmäiseksi testiin otin Kastking 0.10mm siiman. Paketissa vilisii hienoja mainoslauseita joustavuudesta ja ylivoimaisesta vahvuudesta, hankauskestävyydestä, muistittomuudesta sekä pyöristetystä siimasta joka siis puolautuu paremmin ja hankautuu vähemmän.Tuntumalta menee ihan samanlaisesta kuidusta kuin muutkin, ehkä hivenen jäykempää verrattuna aiemmin omistamiini. Testasin tämän kotioloissa ihan ronskisti levypainoilla. Aloitin 5kg painolla sillä 12LB siiman pitäisi kestää 5,44kg. Noh eihän se mitään kestänyt vaan napsahti välittömästi. Siirryin sitten masentuneena suoraan 1,5kg että kestääkö edes sen, tämän painon siima selvitti vaivatta. Lukuisten testien jälkeen siiman kestävyydeksi osoittautui aika tarkasti 3kg eli jäätiin luvatusta 2,44kg.


Muuten kyllä puolautuu nätisti ja tasaisesti mutta ensimmäisestä vaparenkaasta puolattuna jätti ihan törkeästi väriä vaparenkaaseen.


Seaknight:
Toiseksi testasin sitten sitä jämäkämpää Seaknightin 0.23mm siimaa jolle luvattiin kestoa 13.6Kg. Tälle lämäsin painoksi 13kg kahvakuulat joita se jaksoikin kannatella 5minuutin ajan ennen napsahtamista. En nähnyt enää järkeväksi alkaa testailla sadan gramman tiputuksia sillä oltiin jo todella lähellä luvattua kestoa. Suunnilleen kilon heikommaksi tämän kestävyyden arvioisin kuin mitä luvattu joten omiin vaatimuksiini käy vallan mainiosti kun tiedostan heikkoudet.


Myöskin tämä jätti kaameasti väriä vaparenkaaseen puolatessa, puolautui hiukan epätaisesti mutta purkautui heiteltäessä kelalta aivan hyvin.Muistutus:
Tokihan näillä siimoilla saa isommatkin kalat rantaan kuin mitä paketti lupailee koska myös vapa ja kela auttaa väsytyksessä. Ja jos joku onnistuu vapoja kärjestä katkomaan niin voin kertoa että harvat vavan kärjet kestää 3kg painoa roikkumassa, näitäkin on nähty jotka yrittää suoraan kalan vedestä ylös nostaa ja sitten ollaan vapaa viemässä takuuseen kun katkesi. Siiman vetolujuus kertoo oikeastaan vain sen että voitatko narunvedossa jos sidot siimasi teräksiseen kierretankoon oikean vavan asemasta.

Jos jollain sattuu kaapissa olevan siimaa näillä vahvuuksilla niin voi tehdä omia testejä verraten näihin lukuihin että miten paljon on heittoa suomessa myytäviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti