3. lokakuuta 2018

Saimaa Brewing Co - California IPA 5,5%

Saimaa tupsautti tuoda paketillisen olutta, mistä paljastui kasallinen tuunattuja oluita ja uutuuksia. Laatikossa kummitteli jo jouluolutkin vaan en siihen vielä tarraudu. Otetaan maistoon IPA sillä ne pitää juoda heti tuoreeltaan pois eikä vasta 2 vuoden päästä pakkaamisesta...vai mitä Alko? Maistossa siis Brewer's Special California IPA johon on tökätty viittä eri humalaa katkerointiin ja kuivahumointi on tehty pelkästään Mosaicilla.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on yhden sormen levyinen, tiivis ja kermainen. Olut on Väriltään vaalean ruskea ja olemukseltaan kirkas. Tuoksussa tuttuun tapaan eksoottisia hedelmiä, greippi valloittaa tilaa aina vain enemmän. Hiuksen hieno leipäisyys loppuvedossa.

Maku:
Hiilihapotettu kepeäksi, mallaspohja on myöskin sitä. Aavistus makeutta jää suuhun kuivattavan humaloinnin jälkeen. Humalainen kanttoristi soittaa C-mollissa Columbuksen, Cascaden, Citran ja Chinookin voimalla, profiili on ruohoinen, ja vahvasti havuinen. Tämä tekee tästä hiukan jäykkää juotavaa. Jälkimakuun on greippi tykitystä pihkaisuuden peitellessä lopuksi greipin hautaansa, pihkaisuus pitää muistopuhettaan yllättävänkin kauan,

EBU: 44
EBC: 12
Maltaat: Pale ale, Caramel, Vehnä
Humalat: Columbus, Cascade, Citra, Chinook, Mosaic
Nautittu: 3.10.2018
Parasta Ennen: 07/12/19

Muuta: Tölkki on harvinaisen mitäänsanomattoman näköinen. Perus IPA ruokajuomaksi, muuten ei kauheasti säväytä vaikka ihan hyvin toteutettu onkin. Selkeästi kuitenkin parempi kuin aiempi versio, missä oli muuten parempi etiketti ;)

2 kommenttia:

 1. "Vaahto on yhden sormen levyinen, tiivis ja kermainen. Väriltään vaalean ruskea ja olemukseltaan kirkas."

  Ootko nyt ihan tosissas? Kuvassa vaahto näyttää valkoiselta ja läpinäkymättömältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomiosta, valitettavasti lauseen alusta puuttui sana olut joka siirtää tekstin nyt oikeaan kontekstiin.

   Poista