16. joulukuuta 2018

Tornion Panimo - Original Lapland Dark Lager 5,2%

Luukusta 16 tupsahti darkkia laakeria, pelottaa jo valmiiksi. Täytyy kyllä myöntää että kokemukseni dark lagerista ovat tähän mennessä olleet heikot, voi johtuan nokian panimon Keisari Dark oluesta joka on tähän mennessä ehkäpä surkein tyylinsä edustaja. Nooh ei anneta ennakkoluulojen pilata hyvää olutta vaan kokeillaan reippaasti.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Reippaalla kaadolla saatiin kahden sentin vaahto mukavalla vaalean ruskealla värityksellä. Oluen
oma väritys on taaskin on oivallinen tumma kupari, mahonkinenkin jopa. Tuoksussa mokkaisen paahteinen maltaisuus hiukan sitruunaisella otteella. Sanoisin että tuoksu on herkkä ja sellainen kliinisenkin oloinen.

Maku:
Maku on hiukan ohuen vetinen ja vähän metallinenkin. Maltaisuus on läsnä mutta jotenkin tuo metallisuus vain vie sen alas. En tiedä mikä näissä dark lagereissa on mutta harvoin ovat herkkua. Paahteisuus on ihan ok mutta sitten se taas kuolee tuonne humalien yrttisyyden alle. Vienoa makeutta on rusinaisuutena matkassa mutta makeus ei kanna tarpeeksi kauas.

Tässä on kyllä ihan potentiaalinen olut syksyisiin juominkeihin mutta ei minun omaan makuun. Joku tummien lagereiden vannoutunut kannattaja voi valistaa minua tässä asiassa. Pitäisi ottaa dark lagerit ihan syyniin että saisi kunnolla näistä otantaa. Tähän mennessä sana dark on ollut oluessa järjestään kirosana.


EBU: 18
EBC: 30
Maltaat: Pale ale, Vienna, Cara pale, Munich light, Caramel 150.
Humalat: Mittelfrüh
Mistä: Saatu Tornion Panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti