10. elokuuta 2019

Fuller's - Golden pride - Superior Strenght Ale 8,5%

Barley Wine onkin sellainen tyylilaji mitä ei ole tullut kauheasti nautittua mutta cicerone opiskeluja ajatellen tämä oli hyvä napata alkosta mukaan ostoskoriin, plus se on brittiläinen joten toivoa on laadukkaasta tuotteesta. Beer Judge Certification Programin mukaan tyylin kuuluisi olla rikkaan maltaista ja monitahoista, suorastaan pureskeltavan täyteläisellä rungolla varustetulta. Alkoholin kuuluisi tuntua vain lämmittävyytenä ja oluen kuuluisi olla hiukan hedelmäinen sekä humalainen. Kuulosta hyvältä, tässä vielä linkkiä jos joku haluaa lukea tarkemmat kuvaukset. english-barleywine


Ulkonäkö & Tuoksu:
Ai että miten hienon patinoituneen kuparin väri. Vaahto oli verrattain kehno mutta näillä prosenteilla ei järin yllättävää. Tuoksuu mukavan pähkinäiselle ja toffeelle, hiukan paahdetulle sokerillekin. Jännittävää ettei tuoksu tämän maltaisemmalle vaikka on näinkin vahvat prosentit. Alta puskee myös hiukan hedelmiäkin, sellaisesen hedelmäkakun meininki. Makea mutta niin oivallinen tuoksu kun ei mene kuitenkaan parfyymisen puolelle.

Maku:
Suutuntuma on todella pehmeä ja paksu, oikein hitaasti valuu kohti kurkkua. Hiilihappoja on hillitysti jolloin maut pääsevät paremmin esille. Maltaat maistuu nyt todella selkeästi, toffeeta ja karamellista makeutta oikein tanssahtelee kielenpäällä. Siirappisuus ottaa selkeästi dominoivaa otetta sellaisen ruisleipäisen pohjan kanssa. Alkoholi maistuu hiukan mutta ei häiritsevästi sillä yrttiset ja pippuriset humaloinnit katkaisevat etanolin hillumisen alkuunsa. On kyllä moniulotteinen olut, ei meinaa useallakaan siemauksella saada kaikkea auki. Jälimaku on pitkään viipyilevä ja yllättävänkin katkera.

Vallan lämmittävä olut, oikein vaatii juomista syksyllä takkatulen äärellä. Uskomattoman maukas tosin herkimmille voi alkoholi olla liian vahva.

Alkoholia: 8,5%
EBC: 48,3
EBU: 35,0 
Maltaat: Pale ale- ja kristallimaltaat
Humalat:  Target-, Goldings-, Northdown- ja Challenger

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti