5. elokuuta 2019

Fat Lizard - Arctic Fuel IPA 7,3%

Eipä ole IPA olutta ihan hetkeen tullut juotua, jostain syystä se ei vain nyt ostoskoriin eksy vaikka trendikäs tyyli se on nyt ollutkin jo monta vuotta. Jossain vaiheessa Ipoja tuli enemmänkin nautittua mutta kun niitä peräkkäin joi useita alkoi huomata että ei ne tarpeeksi erottuneet toisistaan että olisi löytänyt helmiä pelkkien simpukoiden seasta. Fättärit on kuitenkin olleet aina hyviä tekemään maistuvaa olutta joten intopinkeenä kokeilemaan Arctic Fuel IPA 7,3%, ainakin prosentit on niin hyvällä tasolla että uskon jo tämän perusteella että runko kohtaa humaloinnin hyvin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli isokuplaista ja melkoisen väljää, meni menojaan suht nopsaan mutta jätti pitsi terveiset lasiin. Väriltään kirkkaan kuparinen ja kuplii virkistävän näköisesti lasissa. Tuoksuu ylättävänkin viljaiselle ipaksi. Eksoottisia hedelmiä löytyy vallan paljon, mm. mango, ananas, lime ja veriappelsiini


Maku:
Suutuntuma on melkoisen pehmeä, kuin smoothieta siemailisi. Itsessään olut on super kuiva ja hiilihapot on turvallisesti keskitasolla ja ei oikeastaan enempää kaipaakaan. Maussa on vahvasti maltaiden viljaisuutta, keksiä ja leipää. Humalointi on kitkerän havuiset pitkällä jälkimaulla, tulee vähän yskänlääkemäistä menoa. Greippisyys tuo vielä oman rutistuksensa makuun. Itse en tuosta jälkimausta niin tykkää mutta on se ainakin erilaista twistiä noihin mehu ipoihin mitä näkee nyt joka paikassa.

Tämän IPA:n vahvinta antia on aromihumalointi, katkerohumalia olisin ehkä miettinyt toisen kerran. Humalien runsaudesta on myös hyvänä puolena se että alkoholia ei maistanut yhtään joten vallan petollinen IPA on kyseessä.

Humalat: Amarillo, Columbus, Centennial, Magnum, Simcoe
IBU: 80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti