14. marraskuuta 2019

Fuller's - Vintage Ale (2018) 8,5%

Lontoon reissu lähenee vääjäämättä ja synttäritkin vaativat jotain ylevämpää juotavaa kuin Sandels. Kävin piipahtamassa metsästysreissulla Lieksassa ja sieltä pois lähtiessä kävin piipahtamassa paikallisessa alkossa katsastamassa tarjontaa. Rutosti oli tullut jouluoluita mutta ne ei vaan oikein natsaa, silmiin kuitenkin pisti pahvilaatikossa oleva olut. Kyseinen lootassa oleva olut oli Fuller'sin Vintage Ale 2018 Limited edition, puhtaasti kypsytykseen suunniteltu olut mutta pakkohan tuo oli synttäreiden kunniaksi narauttaa auki "tuoreeltaan"



Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on uljaan korkea, tiheä ja napakka. Pitsiä jää lasiin enemmän kuin venäläisen oglan jälkeen hotellihuoneeseen. Väriltään kaunis patinoitunut kupari, olemukseltaan täydellisen kirkas. Tuoksuu melkoisen hedelmäiselle, passion hedelmä on vahvin tässä hennon mangon vierellä. Maltaat tuoksuvat pähkinäisenä antamatta tippaakaan periksi humaloinnin tuoksulle. Hiukan tulee sellaista viskitynnyrin meininkiä tästä.

Maku:
Mahtavan pähkinäinen ja hiukan makea meno jo heti alkuunsa, tuttua Fullersin mallasvoittoista menoa alusta loppuun vaikka humalia on käytetty aika nippu. Alkoholi maistuu lähinnä lämmittävyytenä tulematta sen kummemmin esille. Suutuntuma on verrattain pehmoisaa, hiilihappoja kuitenkin on. Humaloinnin sitruksisuus on raikas ja menthollisuus on jotain aivan uutta. Humaloinnin mausteisuus on todella vahvaa myös, neilikkaa, kanelia ja ihan puhdasta mäntyä myös. Puun maku on yllättävänkin vahva mikä antaisi viitteitä tynnyri kypsytyksestä mutta saatekirje ei anna siitä mitään informaatiota, ehkä tämä on vain taiten tehty.

Todella hyvä olut mikä selkeästi vaatii ikääntymistä vaikka tässä on hyviä elementtejä myös nyt.

Olut No. 011404
Humalat: Olicana, Ernest, Target, Goldings, Challenger, Northdown.
Maltaat: Maris otter, Crystal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti