1. marraskuuta 2019

Olvi - Merry xmas IPA 5,5%

Olvi lähetti joululahjan ennakkoon ja paketista paljastui jokunen jouluolut, henkilökohtaisesti en kauheasti välitä jouluoluista mutta muutamia onnistumisia on tullut vastaan. Jouluoluen olisi mielestäni hyvä olla sellainen joka soveltuu perinteisten jouluruokien kanssa nautittavaksi, ei sellainen johon on pitänyt uuttaa puolikas kinkku ja desimitta kaupalla piparkakkumaustetta. Noh ei kait se auta kun tarttua härkää sarvista ja maistella merry xmas IPA.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto muodostuu lasiin uhkeaksi, tiheäkuplaiseksi vaahtopilveksi. Hiljalleen hiipuessaan vaahto jättää lasiin paljon pitsiä. Tuoksuu hyvin vahvasti männylle ja pihkalle, "havuja perkele", sanoisi Marjo Matikainen. Tuoksussa on makean hedelmäistä menoa, mennään suorastaan parfyymin kaltaiseen imelyyteen mitä maltaiden makea tuoksu vielä jatkaa ennestään. Väriltään on kauniin mahonkinen ja kirkas.

Maku:
Suutuntuma on jopa suhteellisen pehmä, samoin on kyllä humaloinnitkin. Humaloiden katkeruus on suorastaan suloista eikä sellaista rapsakkaa raikkautta pääse syntymään. Humaloiden makukin on kohtuullisen hellä, selkeän havuinen että pihkainen kylläkin. Jos olutta kypsyttelee suussa alkaa oluen lämmetessä saada irti hiukan alkoholisiakin makuja ja sen myötä tulevaa lämmittävyyttä. Maltaat maistuvat keksisenä, aavistuksen paahdetulta leivän kuorelta. Jälkimaku jatkuu pitkälleen siemauksen jälkeen pehmeänä joten tätä ei ole pakko olla hörppimässä kokoajan.

Mainio ruokaolut mielestäni, lämpö tekee tälle oluelle hyvää. PukkIPA tästä kanssa tykkää, hohoho.

Humalat: Opal, Comet, Kazbek
Tyyli: Red India Pale Ale
EBU: 55
EBC: 55
Plato: 13.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti