19. huhtikuuta 2020

Olvi - Daring Daughter - Brut lager 5,5%

Uhmakkaan tyttären voittokulku jatkuu Brut lagerin muodossa, hienoa huomata että on lähdetty kokeilemaan uutta ja leikitty kuivahumaloinnin kanssa. Brutti on vaalea, kuivaksi käytetty ultra-dry lager, joka on kuivahumaloitu Crystal-aromihumalalla.

Brut lager edustaa kuulema uutta oluttyyliä Suomessa. BJCP;n mukaan tälläistä tyyliä ei tietysti ole edes olemassa, joten se on uusi tyyli ihan kaikkialla muuallakin. Super kuivaksi käytetty lageri ei ole mitenkään uusi innovaatio esim Asahi super dry on löytyny kaupoista jo kauan, se ei tosin ole yhtä terhakkaasti humaloitu kuin tämä, tämä on myös saatu epäpyhästi entsyymeillä aikaiseksi.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Nyt on uhkea vaahto, kirkkaan valkea ja isokuplainen, kestää ja kestää. Kirkkaan kullankeltainen olut kuplahtelee lasissa herkullisesti. Tuoksuu vahvasti lagerille jo 60cm päästä. Lähempää sitten tuoksuu enemmän hedelmäiset humalat ja hiivan esterit. Sitrusta ja hiukan greippiä löytyy tästä seoksesta, hyvältä se kyllä mielestäni tuoksuukin. Panimomestarilta hyvä suoritus.
Kuvaan napattu paskainen olutlasi, puhtaaseen lasiin ei kuplat tartu seiniin.
Nappaa pesuohje tästä https://www.youtube.com/watch?v=u7G1zvy522M&t=6s


Maku: 
Suorastaan kirpsakan hiilihapotettu. Kevyt suutuntuntuma, todella kuivan profiilin omaava olut. Humalointi on sellaista helpohkoa kevyttä katkerointia, ei juurikaan humalassa makuprofiilia havun ja kevytgreippilimpparin lisäksi. Hyvin yksiulotteinen olut kevyellä keksisellä mallaspohjalla. Hiivalla hento jälkimaku jatkuu vielä jonkin aikaa.

Yksi raikkaimmista olvin oluista, tuntuu paljon kevyemmältä kuin 5,5%.

Humalat: Crystal, Cascade
Maltaat: Ohra
EBC: 8
EBU: 25

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti