10. helmikuuta 2021

Tornion Panimo X Maistila - Routa Imperial Stout 9,5%

Nyt kiinnostaa ihan kympillä, olut on kahden kovan luokan suorittajan, Maistilan sekä Tornion Panimon kollabo. Tämä ei voi kuin onnistua ja tyylinä vieläpä Imperial Stout ja tiukoista juomista lempparini rommin kanssa kypsytelty, nyt on tähdet kohdallaan.

Eikun heikun kimppuun!

Ulkonäkö & tuoksu:
Ka tummahan se on, sole mikhään. Vaahto tunnetusti on niukka impeissä, niin myös tässä. Oi miten hyvät paahdot, niin tummaa, niin tummaa ja hyvä niin. Ei tuoksu kuitenkaan ns.mustalta eli paahtoaste on osunut nappiin. Hiukan tummaa hedelmäisyyttä, aavistus kukkaista humalaa. Pähkinääkin löytyy loppumaussa nahkan kera ja mukaan tupsahtaa hiukan lakritsia. Tuoksu on kyllä 5/5.
Maku:
Täytyy sanoa että tämä tammen maku on kyllä todella kiva löytää näin selkeänä vahvasta mallaspohjasta huolimatta. Hauska että pääsee näin hyvin esille, todella hyvin onnistunut.

Maltaat ovat todella vahvasti läsnä, paahteisuus käy hyvin tammen kanssa yksiin ja juotavuus pysyy hyvänä.

Suuntuntuma on pehmeä, siitä pitää antaa erikoispisteet. Tämä on kuin samettia, varmasti kovin suorittaja niistä impeistä mitä olen muutaman vuoden sisään maistellut.

Humalia löytyy, hiukan yrttiä ja mausteita kera pippurisuuden, ne riittää kantamaan pitkälle jälkimakuun jossa havuisuus ottaa vallan kera hiukan lääkemäisen lakritsin.

Perhanan kova, iso suositus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti