25. syyskuuta 2017

Testissä: Flingi mini ilmalla täytettävä retkituoli

Verkkokauppa e-ville.comista tuli testiin Flingi mini, ilmalla täytettävä retkituoli. Mielenkiintoinen tuote sinänsä kun ei ole aiemmin tällaista vastaan tullut. Ajatuksenahan tuo on hauska että on ilmatäytteinen tuoli joka ei vaatisi pumppua toimiakseen, toinen huolta herättänyt ajatus oli että näinköhän sen saa niin tiiviiksi että pitää ilmat sisällään.

Huoli osoittautui turhaksi, kaksi muovilätkää osuvat sujuvasti vastakkain ja muutamalla kiepautuksella varmistetaan että ilma ei pakene myöhemmin pois. Ilman pysyminen tuolin sisällä ja tuolin pysyminen muodossaan varmistetaan pikalukolla.


Täyttäminen vaatii jonkin aikaa opettelua sekä juoksuaskelia ja näyttää perin typerältä kun yrität kauhoa ilmaa sinne säkkiin. Tuulisella päivällä tietysti täyttää itse itsensä ilman turhia rempomisia. Ilmaa kauhoessa saa olla ketterä liikkeissään että ehtii sulkea aukon ennen kuin ilma karkaa pois sisältä. Koeistunnoissa huomattua että aavistuksen löysempänä toimii paremmin kuin aivan pinkeäksi täytetty.

Jos täyttäminen vaati taitoa, niin sitä tarvitaan myös purkamiseen. Mukana tullut suojapussi on nimittäin todella pieni ja muoviset vahvikkeet itse tuolissa vaativat vähän pähkäilyä sijoittamisen puolesta. Pussista löytyy naru millä pussinsuun saa kiristettyä ja samalla se toimii kantohihnana. Pussin ompeleet ovat heikkoa tasoa ja kangas sisäpuolella alkaa jo purkaantua.


Ulkonäkö on kovin syksyinen, vihreää ja keltaista camo-kuosia. Kangas on heppoista eli katso tarkkaan minne tuolisi sijoitat, pysy myös poissa nuotion läheisyydestä. Sisäpinta on käytännössä ohutta muovia, siihen ei kummoista reikää tarvitse tehdä kun tuoli menettää tarkoituksensa.

Tuoli on täytettynä todella pullakka ja isolle ihmiselle äärimmäisen hutera ja vaikeasti istuttava. Istuttava ei ole oikein oikea sana tälle, sillä tässä voi lähinnä löhötä. Matalan mallinsa vuoksi on polvet leuassa tai muuten vain jalat linkussa kun siinä istuu. Lievästi tukevuutta saa lisää kun tuolia ei täytä niin täyteen mutta silloin on riskinä että tipahtaa ns. tuolin sisään ja perse on maata vasten. Myöskin selkänoja on siinä mielessä rungoton että liikaa nojaamalla se vain katoaa takaa ja löydät itsesi nurmikolta.

Tässä on myös omat haittansa myös keveyden ja muotonsa takia, tuuli nimittäin tarttuu tähän todella herkästi kiinni ja tätä saa jahdata pitkin maita ja mantuja. Muutenhan tähän voisi kehitellä lenkit ja kiilat mutta alkaa menettää jo kätevyyttään pahasti siinä vaiheessa. Näitä samanlaisia tuolia on muuten myynnissä kiilankin kanssa eli joku muukin on huomannut saman tuulisen päivän haasteet.

En näkisi tätä vakavasti otettavana retkituolina luonnossa, ehkä enemmänkin tällainen hupituoli tai vierasvara sisäkäyttöön. Painoa tällä on 600g eli kevyelle pakkaajalle onhan tämä parempi kuin perinteinen retkituoli mutta itse kallistuisin kuitenkin enemmän siihen perinteiseen, varsinkin jos sattuu autolla pääsemään leirin lähelle.


Mitat:
Pakattuna: 28x13x13cm
Täytenä: 70x50x30cm

Mistä: Saatu e-villeltä, löytää tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti