26. syyskuuta 2017

Takatalo & Tompuri Kylmäsavulager 4,7%

Tulipa tutkittua Suomen parasta olutta sarjassaan eli Takatalo&Tompuri kylmäsavulager. Tässä on sellainen oluttyyli joka jakaa porukkaa, sitä joko pitää savun mausta tai sitten ei. Itse olen kyllä aina tykännyt jos ei mene sellaisen tupakan tuhkamaiseen savun makuun, joskus myös osaa tulla sellaista savukalan ällöttävää aromia. Narautetaan pullo auki ja otetaan selvää, Ihan jänskättää että mikä kylmäsavulager on miehiään.

Ulkonäkö: 
Vaahto oli todella niukka mutta väri on todella OK. Väriltään ainakin hieno kullan keltainen ja tuoksussa on enemmän mallasta kuin savua, tämä on hyvä merkki. Kukkaisuutta ja savua on hauska löytää samasta tuoksusta ja makean maltaan tuoksu komppaa kivasti. Tuosta savusta tuli jotenkin mieleen savuporo, olisikin hauska parittaa olut tälläisen evään kanssa.

Maku:
Maussa on myöskin miedosti savua joka tulee kunnolla eteen vasta jälkimaussa ja se onkin viipyilevää sorttia. Kohtuullisen hiilihappoinen mutta ei haittaisi pieni vähentäminen. Maltaita mausta löytyy mutta tahtoo silti  jäädä avistuksen vetiseksi. Humalaa ei kauheasti ole käytetty varmaankin että saadaan savu pysymään pääosassa.

Nyt kyllä vänkään isojen herrojen päätöksiä vastaan mutta en kyllä niin montaa savulageria ole maistanut että voisin eroa niiden välillle tehdä. Onko tämä Suomen paras? On varmasti jonkun mielestä, omastani ei.

Helposti juotava olut tämä on savuisuudestaan huolimatta mutta tuntuu että kikkailu erikoistumisella on unohtanut itse oluen taustalla. Hrnkilökohtiasesti kyllä kiinnostaisi nähdä ihan livenä tuo kylmäsavu prosessi.
Arvosana 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti