19. helmikuuta 2019

Fat lizard - Lake Bodom 5%

Fättäreiden panimo seuraa ah! niin trendikästä linjaa tehdä bändille olutta. Tämä bändi ei ole mikä tahansa bändi vaan all time lempparini Children of bodom! Alexi Laihon takia hankin itselleni heti teininä ESP sähkökitaran, onhan veikkonen voittanut maailman parhaan metallikitaristin tittelin brittiläisen Total Guitar -lehden lukijaäänestyksessä jo 2011. Aiemmin Laiho on voittanut saman tittelin yhdysvaltalaisen Guitar World -lehden äänestyksessä. Kovin meriitti ehkä kuitenkin on että Metallican Kirk Hammet on nimennyt hänet maailman parhaaksi kitaristiksi, muilla titteleillä ei tämän jälkeen ole enää mitään merkitystä.

Kuulin huhua että tähän olueen on ainakin osittain käytetty Bodom järven vettä, tiedä vaikka miten mineraalipitoista ja herkullista

Ulkonäkö & Tuoksu:
Väriltään kuparinen ja hiukan samea olut. Vaahto oli hyvin muodostuva ja korkea, ei järin kestävä. Tuoksuu hunajaiselta ja kukkakedolta. Maltaat tuoksuvat keksimäiseltä, viljaisa on kuvaavin sana. Aika mieto tuoksu ainakin lasista, tölkki saattaa paremmin pitää tuoksut tallessa.

Maku:
Suutuntuma äärimmäisen kevyt ja raikkaasti hiilihapotettu. Maku taasen ei ole erityisen raikas vaan saadaan sellaisia red alen tummia elementtejä, eli maltainen maku on siis varsin esillä. Maltaat maistuvat vähän turhankin "punaisilta" eli sellainen hyvin down to earth maku joka hiipii hiukan tunkkaisenkin alueelle. Humaloinnit ovat sitruunaiset, yrttiset ja pippuriset. Katkerointi on pitkäkestoinen ja sellainen karvaan karhea.

Mukavan erilainen lager festarikansalle, humalointi on ainakin erilainen ja rapsakka. Tämä voi tietysti pettymys niille jotka ostavat oluen vain lager nimeä tuijottaen.

Pisteet kyllä fättäreille näyttävästä tölkistä ja hienosta "topless can" tölkistä, brändäys done right.


Humalat: Magnum, Tettnanger
IBU: 25
Mistä: Saatu Fat Lizard panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti