13. helmikuuta 2019

Maistila - Moood Milk Stout 5,8%

Flunssa iskee pahemman kerran päälle niin joudutaan kaivamaan arkistoista olut juttuja, ei kovin vanha kuitenkaan vaan ihan viime kuun tapaus. Olen kyllä siunattu niin isolla nenällä että flunssa ei yleensä vaikuta haju tahi makuaistiin mutta ei oteta kuitenkaan sitä riskiä kerran ei ole pakko, välillä voi juoda vettäkin.

Anyway maistissa oli maistilan Moood Milk Stout elikkä stouttia laktoosilla, yleensä nämä ovat olleet herkullisia tapauksia ja maistilan tuntien ei ollut pelkoa pettymyksestä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Todella vahvasti suklainen, sellainen maitosuklainen kinder. Aavistus kahvia ja melkoisesti paahteisuuttaa. Täytyy sanoa että on todella miellyttävä tuoksu ja melkoisen vahvasti on vaniljaakin johtuen lisätyistä vaniljapavuista. Vaahtosi todella niukasti mikä on vähän pettymys stoutissa missä aineksia olisi kunnon vaahtoon, nyt on proteiinit käytetty tosi tehokkaasti.

Maku:
Mukavan pehmeä suutuntuma, leppoisan kepeä hiilihapotus. Makean maukas, makeuden osaa kyllä helposti osoittaa että tulee maitosokerista eikä mistä tahansa taloussokerista. Saaristolaisleipää vahvana maussa sekä imelää siirappisuutta joka korostaa oluen makeutta entisestään. Nokinen maltaiden paahteisuus toimii makeuden kanssa vieden siltä enimmän terän. Sitruunaisesta humaloinnista en taas  ole niin varma, se tuo virkistävää kirpeyttä vaan toimisiko tämä pelkästään katkerohumalilla? Hiuksenhienosti tässä on vähän alkoholia maussa mikä on jännä näillä prosenteilla, menee onneksi sellaisena mukavana lämmittävyytenä.

Todella maukas herkutteluolut! Eräsmies approves.


Maistila on siitä jännä panimo että speksejä oluista ei sivuilta löydä. Tuotetiedot toistaiseksi facebookissa sanoo sivut joten etsivä löytää. Oluen kuvat valitettavasti hävisivät kuvapalvelusta tilanpuutteen takia joten jää nyt vain mielikuviin, sorry.

Mistä: Saatu maistilan panimolta.
EBU: 31
KANTAVIERRE: 16.2 °P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti