22. heinäkuuta 2019

Olarin panimo - Leipäle pale ale 5,5%

Uuuh jo toinen hävikkileivästä tehty olut mitä olen päässyt maistamaan, edellinen oli 2017 Wasted hävikkiruokaravintolan prototyyppiolut. Jutun muuten siitä voit lukea tästä! Tämän toivoisin olevan ihan kasvava trendi ja olutta kannattaa ostaa jo ihan aatteen puolesta, ties vaikka tapa yleistyisi, kunhan leipä ei ole vain sitä oikeasti tarvitsevien suusta pois.

Tämä Leipäleksi nimetty olut tulee Olarin panimosta mistä tuli muunmuassa vastikään myös pieruperseen nimikko-olut. Tämä kyseinen olut on tehty yhteistyössä otaniemen K-kauppiaan sekä Aalto yliopiston kanssa. Leipäle on samea ja mehukas tuplakuivahumaloitu american pale ale. Sen mallaspedistä on hävikkileipää 35%.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Ihan oikeaoppinen vaahto, suhteellisen tuuhea ja korkea. Väriltään melkoisen samea mutta taisin höläyttää hiivaa sekaan. Väriltään vaalean ruskea ja samea, vielä se tuonne paleen taitaa taipua. Tuoksussa sitrusta ja greippiä jonka kietoo toimivaksi kokonaisuudeksi. Tuoksu kaikessa leipäisyydessään on todella raikas.

Maku:
Suutuntuma on todella ohut ja jotain jännää metallisuutta maistuu kielellä ennen kuin kerkeää edes nielaista. Hiilihapotus on reipasta ja oluessa maistuu hiukan liian paljon hiiva mutta se oli ihan omaa syytäni kun en älynnyt katsoa pulloon että mitä siellä on pohjalla. Maku on kyllä leipäinen ja katkerot on greippiset ja sitruunan kuorimaiset. Puhtaasti leivästä tämä ei taida olla kun maistan maltaiden karheaa makua ja keksisyyttä, näinhän se jälkeenpäin katsottuna oli.

Hiiva toi vähän paksuutta makunautintoon ja ei ole niin raikas kuin voisi olla, mutta kyllä sen alta maistaa että ihan toimiva olut tämä on oikein kaadettuna.

Mistä: Löysin K-kaupasta Espoossa, nimeä en muista.
Panimo: Olarin panimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti