20. elokuuta 2017

Hunters element metsästysasu Vital

Hunters element on uusiseelantilainen metsästysvarusteita valmistava yritys joka pohjaa käytännöllisyyteen ja uuteen camouflage-kuosiin joka rikkoo metsästäjän hahmon. Kannattaakin katsoa Hunters elementin sivuilta video missä ovat tutkineet eläinten näkökykyä, kiinnostavaa settiä. Asusteet on suunniteltu kovaan käyttöön eli odotukset kestosta on korkealla. Varustesetti on valmistettu täysin Kiinassa mutta tässäkin pitää muistaa että Kiina on iso maa ja sieltä voi saada todella hyvää tai todella huonoa tavaraa. Tällä kertaa ollaan paremman puolella.

Jokierältä, valtakunnan seksikkäimältä verkkokaupalta saatu testiin Hunters element vital eräpuku kokonaisuus jota tässä jutussa nyt availlaan enemmänkin. Kysymyksiä saa esittää niin vastailen parhaani mukaan.

Lippis:
Made in China löytyy myös tästäkin artikkelista ja sen verran kyllä otsaa kutittaa suoraan paketista otettuna että suosittelisinpa koneessa pyöräytystä ennen käyttöä. Lippis on tehty 100% polyesteristä eli aitoa muovia. Polyesterin käyttöä tietysti puoltaa se että ovat kevyitä, kestäviä, helposti värjättäviä ja huonosti rypistyviää käytössä.
hunter element

Kuosi on molemmissa lippiksissä hyvin rikottu ja väreiltään vaihtelevat Veil Camo -kuosit , toinen sopii ehkä paremmin metsään ja toinen kaislikkoon sorsa jahtiin. Päähineet ovat kyllä sen verran tyylikkäitä kuosiltaan että kylläpä näitä ilkeää käyttää myös metsästyskauden ulkopuolella.

Kiristyspuolen tarranauha voisi olla jopa himpan verran pidempi että pienipäinenkin saisi tukevan kiinnityksen. Tarranauhan ylijäämä pätkällekin voisi kehittää jotain kiinnitystä esim salataskun muodossa tulevaisuudessa. 

Muuten tämä on kyllä peruslippis, takana on ohut ja hengittävä kangas mutta tihkusadekaan ei pysy loitolla eli nuppi kastuu sateella. Hengittävyys on sitten kuivalla säällä parempi kun kangas on ventiloitu pienillä rei'illä, niistäpä se vesikin läpi pääsee. Todennäköisesti pitkäkestoinen lippis, tukevasti muodossa ja kaikki saumat on tupla tai tripla ommeltu.

"Siinä missä perinteinen camo-kuosi pyrkii sulautumaan taustaan, Veil Camo toimii hämäämällä eläimen silmiä niin, että metsästäjän hahmo rikkoutuu, eikä eläin tunnista ihmisen hahmoa. Veil Camo toimii hyvin monissa eri ympäristöissä, ja on sävymaailmaltaan hyvin suomalaiseen luontoon sopiva" 

Tuubi huivi
Tuubi huivia jonka osa buffinakin tuntee, ei kannata väheksyä asusteena. Tuubi huivithan on todella monikäyttöisiä, suojaavat kaulaa viimalta ja kasvojen eteen vedettynä toimii naamionti elementtinä. Tätä kannattaa harkita vaanimis metsästystä harrastavien, mikään ei nimittäin paista metsässä niin paljoa kuin valkea naamataulu. Päähineenä menee kanssa eikä ole niin kuuma kuin lippis. Tuubiin on olemassa ainakin toistakymmentä eri tapaa taitella niitä mitä monimuotoisimpiin asentoihin, minä en osaa niistä yhtään. Halukkaita Google opettaa kyllä.
hunter element buff
Jos tekis silmänreiät niin oisko parempi vai oisko se vaan terroristi look?

Käytössä tuntuu lämpimältä ja hikoilessa kuivalta, miellyttävältä tuntuva polyesteri huivi suojaa myös vähän sateeltakin. Pesemään pystyy 40 asteen hienopesussa. Plussana myöskin tälläinen hippitukkaretale voi tehdä tästä hätätilanteessa ponnarin.

Hansikkaat:
Hansikkaat jatkavat samalla kuosilla ja ovat sisäpinnalta kuvioitu peura logolla, mikä myös toimii eräänlaisena grippipintana. Neopreeni itsessään on kovin liukas materiaali ja tällainen gripin lisäys on hyvä juttu että kestää pyssy käsissä. Peukalossa ja etusormesta löytyy reiät jos on tarvetta näpräillä tarkasti jotain tai jos haluaa liipaisimesta paremman pitävyyden ja tuntuman, näistä löytyy myös tarrateipit että hansikkaan sormet saa taitettua pois edestä. Tarrojen pito on hivenen heikohko ja kohdistus on aavistuksen pielessä, todennäköisesti ensimmäisen vuoden aktiivisen käyttämisen jälkeen tarrat eivät pidä ja ovat jo irronneet, joskin kestävyyttä puoltaa se että ne on ommeltu kiinni eikä liimattu.

Muuten hanskat ovat kestävän oloiset ja saumaukset ovat osittain hyvin tehtyjä, kuvasta saattaa erottua muutama repsottava lanka mistä se lähtikin sitten purkatumaan. Hansikas on todella lämmin eli alkusyksystä voi olla hyvin kuumat. Kylmillä keleillä ihan toimivat ja neopreenin hyviä puolia on se että ne lämmittävät käsiä märkänäkin.Tästäpä hanskat vaikka sorsan metsästykseen eli loppu syksyyn tai ihan keskitalveenkin jos on hyvällä pintaverenkierrolla varustettu ihminen. Itsellä on niin kylmät kädet että en ole vielä sellaiseen hanskaan törmännyt mikä olisi omat näpit lämpimänä pitänyt, neopreenejä ennenkin testanneena ovat osoittautuneet talvella kylmiksi.
hunter element
Ompeleet vaativat vielä parantelua *klick*
Vähän näkisin paranneltavaa näissä hanskoissa, neopreenin vaihtaisin 3mm tuonne 1,5mm paikkeille koska hansikkaat ovat todella kömpelöt ja materiaali liukas. Takin vetoketjun aukaisukin on vaikeaa nämä kädessä ja sitten kun pitäisi sormesta vetäistä toisella hanskalla että saisi sormen ulos niistä aukoista mitkä niihin on tehty niin osaa sekin mennä haparoimiseksi kun ei sormikkaasta saa edes otetta liukkauden takia.


Takki & housut:
3-kerroslaminoitu Hydrafuse DryStealth-kangas
Vesipilari 10,000 mm
Hengittävyys 6,000 gm 24 hrs


Klikkaamalla saa kuvat isommaksi, kyllä tämä ihan hyvin mielestäni sulauttaa maisemaan.

Pukua testattu lämpimissä oloissa 15-18 astetta, eli juurikin niissä lämmöissä mitkä elokuussakin on metsässä vastassa. Pelkkä t-paita alla tulee takki päällä helposti hiki, hengittää tietysti paremmin kuin pelkkä sadetakki mutta pyöräillessä 3.1 km tulee kovemmilla rasituksen pätkillä aika lämmin ja metsässä rämpiessä tulee taatusti vielä lämpimämpi. Sadesäällä on mainio pitämään veden ja tuulen loitolla! En kastunut vaikka jouduin myrskyyn missä satoi vaakatasossa.

Hengittävyys on kovassa rasituksessa siis heikohkoa mutta esim talvisissa oloissa tämä tarkoittaa sitä että myöskään lämpöhukkaa ei ole, kunhan vaan alusvaatteet eivät pääse kastumaan. Vaatteissa on myös Odorkill eli siis metsästäjän vähemmän raikas tuoksu filteröityy tullessaan kankaan läpi ja ei hiki tuoksu peuran nenään tai sitten asu ei vaan oikeasti hengitä yhtään ja mikään ei voi päästä ulos.

Hengittävyyden saa testattua myöskin kotioloissa helposti ja nopeasti puhaltamalla huulet kiinni puvun sisäpintaa, läpi tuli hienoisesti lämpöä ja aavistus myöskin ilmavirtaa, ei siis ihan hengittämätön. Se vain tahtoo yleensä olla että kun jokin on vedenpitävä niin hengittävyys kärsii.

Kävin lenkin heittämässä 17.10.2017 ja ulkona about 7 astetta lämmintä. Usea kilometri tuli talsittua eikä tullut hiki eli selkeästi toimii asu paremmin syksyn puolella jos pitää liikkua.
Ei ollenkaan pöllömpi. *click*


Plussaa pitää antaa muotoilluista polvista jotka antavat myöten vaikka miten könytessä ja taskuista minne oikeasti mahtuu tavaraa. Äärettömän iso peukku harjatusta kankaasta joka ei pidä ääntä yhtään, muutama asu on ollut sellaisia kahisijoita että ei tosikaan.

Ehkäpä paras ominaisuus takissa on huppu, kiristys nimittäin sitoo hupun päähän keskeltä ja takaa. Tästä ominaisuudesta on se hyöty että huppu seuraa nyt pään liikkeitä josta on erityisesti hyötyä sorsametsällä ja varsinkin liikenteessä kaupungilla, kaikki tietää kokemuksesta että kun käännät päätäsi että tuleeko sieltä autoa ja näet vain hupun sisäpinnan. Takissa itsessään ei ole muuta kiristystä kuin helmassa oleva kurstin. Keskivartalossa olevaa kuristinta ei edes kaipaa sillä tämän allehan on mahduttava muutakin asustetta eikä sen siis tarvitse olla makkarankuori.

Taskut ovat todella tilavat, lämpimät ja pehmoisen tuntuiset. Tilavuudesta kertoo myös se että rintataskuun mahtuu jopa kookkaat älypuhelimet (Testattu Honor 8 & Blackview) radiopuhelimesta puhumattakaan. Povitasku taasen on ihan poskettoman iso ja leikkaukset on tehty kainaloihin asti, tänne mahtuu vaikka pieni metsästyskoira. Taskuja on muutenkin runsaasti, takistakin niitä löytyy 6kpl joista yksi on povitasku.

Vetoketjut muovia mutta toimivia. Takissa on vetoketjun yläpäähän tehty pitkälle matkalle miellyttävästä kankaasta pehmeä lipare pienellä taskulla minne vetoketju sujahtaa turvaa ja ei ole pelkoa huulen jäätymisestä siihen kiinni.

Sanoisin että oivallinen passipuku varsinkin jos on huonompaa keliä luvattu, ei tarvitse sitä erillistä sadetakkia kaivella.
Kuvia löytyy lisää instagramista ja lisäilen niitä sinne sitä mukaa kun kuvia kertyy.

Eräsmies löytyy täältä:
Sähköposti
Instagram
twitter
facebook
Youtube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti