3. elokuuta 2017

Timmersmans Kriek Lambicus, Kirsikkainen yllätys.

Lasi kyllä käy juoman kanssa.
Lampic on yksi vanhimmista oluttyyleistä ja se onkin siitä erikoinen tapaus että ne valmistetaan spontaanikäymisellä villihiivojen avulla. Se on myöskin vehnäolut, jota valmistettaessa mallastettuun ohraan sekoitetaan 30-40% mallastamatonta vehnää. Keittovaiheessa lisättävää humalaa on vanhennettu vuosia, koska sen tarkoituksena ei ole tuottaa katkeruutta vaan olla suojana ei-toivottuja hiiva- ja bakteeritartuntoja vastaan. Lampic itsessään on sokeriton hapan olut ja siihen sotkemalla kirsikkoita saadaan makuun makeutta ja luonnetta sekä oluesta tulee silloin kriek.

Ensimmäinen lambic olueni ever eli en voi verrata tätä yhtään mihinkään mutta voin sanoa että onpas erikoinen tapaus. Voi olla että jää nämä hedelmäoluet aika paljon vähemmälle tulevaisuudessa.

Ulkonäkö:
Väriltään kirkkaan punainen, kuvittelin olevan enemmän olut puolella tuon värin mutta kaipa sitä kirsikkaa sitten on reippaasti. Tuoksu on kyllä puhtaasti parfyymimaista kirsikkaa mutta olueen viittaavia aromeja ei missään. 

Maku:
Super hiilihappoinen, kirpeän rapsakka sekä hapan ja välimaussa huomaa sen mallaspohjan. Kaiken kaikkiaan vahva kirsikka on pääasiallinen maku. Vaikka hedelmämehu onkin pääaines (kirsikka 13,5 ja selja 1,5%) en uskonut ihan näin mehua sen kuitenkaan olevan. Oluen perusmakua ei tästä oikein voi löytää, niin överiä tuo kirsikan ulostuleminen on.

Arvosana 0, Koska en voi tyyliä mihinkään verrata mutta oluena voin kyllä tuon nollan arvosanaksi antaa koska limonadi kuvastaisi tätä ehkä enemmän..tai siideri. Juomalasiksi kävikin oikein mainiosti cokis lasi mikä löytyi majapaikan kaapistoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti