22. elokuuta 2017

Koff APA vs Olvi APA

Ihan vaan sattumalta päätin iskeä nämä vierekkäin testiin kerran nyt sattuivat molemmat yhtäaikaa kaapissa seisomaan, luoja tietää mistä sinne päätyivät. Heikko hetki. Kovin samanoloiset purkit on kyllä, liekö tehty hyvä veli verkoston hengessä kun ilmestyneetkin melkein yhtä aikaa.


Let the fight begin.

Ulkonäöt:
Koff APA: väriltään oranssihtava, vaahto tasaisen kermaisa jättäen pitsiä lasiin. Tuoksu koostuu hyvin apamaisista aineksista eli sitruksia, kukkasia, havuja, hunajaa.

Olvi APA: väriltään valjun keltainen, vaahdosta jää runsaampi kukkanen keskelle kuin koffissa.
Tuoksussa Olvi häviää kirkkaasti Koffille, paljon olemattomampi tuoksu jossa on vain vieno sitruksen häivähdys sekä hivenen hiivaa.

Maut:
Koff APA: Vetinen mutta raikas olut, kevyesti karamelli maltainen ja sitrusksinen, mukavasti myös hedelmäisyyttä. Ei voi ainakaan kuivaksi haukkua, menettää makuaan joka siemaisulla muuttuen valjuksi elämykseksi. Jälki katkerossa hivenen greippiä ja havua sekä aavistus metallisuutta. Tähän lisää humalaa niin heti muuttuisi paremmaksi. Hiilihapot on lähes väljähtäneen tasolla mutta siitä huolimatta on kirpeän makuinen.

Olvi APA: Makeampi mallaspohja kuin Koffilla mutta tähän on käytetty poikkeavasti myös vehnää. Hiilihappoisempi ja aavistuksen paremmat katkeroinnin joskin olisi saanut olla lisääkin. Valitettavasti jää myöskin vetiseksi sekä on paljon happamampi ja kuivempi tapaus kuin kilpailijansa. Tämä APA on ehkä paremminkin IPA. Katkerampi jälkimaku sekä kitalakeen jämähtävää pihkaa ja greippiä mutta ei kirpeyttä niin kuin kilpailijassa.

Kyllä tämä nyt selkeästi jäi Koffin voitoksi jos arvioidaan APA pohjalta. Maultaan paljon monipuolisempi ja tuoksuun on selkeästi panostettu. Tasapainoisempikin Koffin APA on johtuen siitä että Olvi on luullut tekevänsä Ipaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti