2. lokakuuta 2017

Mallaskuun american brown ale 6,0%

Amerikkalainen brittiläinen olut? da fuck? lets test.

Triviaa:
Englantilainen oluttyyli Brown Ale, mikä on yleensä makeahko, maltainen ja hedelmäinen. Väriltään nimensä mukaisesti syvän ruskea. Englannissa on kaksi eri koulukuntaa, etelesässä tummempaa ja makeampaa kuin koillisessa. Suosittu, joskin vähemmän tunnettu tyyli.

Omat aatokset:
Ensin iski ajatus että onpa tutun oloinen olut, sitten katsoin reseptiä että ei samperi, lähes identtinen olut mitä
itselleni panin kuukausi sitten.

Ulkonäkö:
Mahtava kaksivärinen vaahtokukka, päältä valkea ja alta ruskea. Todellakin tavattoman hienosti jättää muhkeaa pitsiä lasiin. Tuoksu on maukkaan maltainen ja raikas, ihan super hyvä. Myöskin humala tulee sieltä nenään eli odotuksia katkeroihinkin on. Sitrusta ja hedelmiä sekä pähkinää löytää tuoksusta vaivatta ja miellyttävät omaa nenää kovasti.

Maku:
Maussa suklaa ja dark mallas taistelevat kärkisijoista. Paahteisuutta mutta myöskin karataan sinne toiselle puolelle, hivenen karrelle palaneen makuihin. Onkohan tuunattu maltaita itse ja paahdettu panimolla lisää? Makea mallas ja humalan kevyt katkerointi ovat hyvässä balanssissa mutta loppua kohden ehkä aavistuksen havuinen after taste. hapotuskin on kohdallaan mutta tälle tyylille olisi sopinut vähemmänkin, eikä vahinkoa olisi tapahtunut. Tämä hiilihappoisuuden ilmavuus tuo hievenen alkoholin hölähdyksen makuun.


Ei ollenkaan paskempi tapaus mutta omasta mielestäni pikkuista viilausta vaatii alkoholin naamiointiin ja palaneen maun poistamiseen.

Arvosana: 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti