7. tammikuuta 2018

Vakka-Suomen Prykmestar - Terva Suomi 100 Juhlaolut 6,1%

Turinat:
VASP eli Vakka-Suomen Panimo osakeyhtiön oluita ei ole tullut ennen tätä maistelua huonon
paikallis saatavuuden takia mutta appiukko ronttasi minulle pullon Suomi 100 juhlaolutta niin pääsinpäs sittenkin maistelemaan. Uudessakaupungissa vuodesta 2008 asti seisonut panimo on tämän oluen myötä raivannut tiensä tietoisuuteeni niin varmasti myös jatkossa silmä etsii tarkemmin tämän panimon tuotoksia.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Väri on hienon mahonkinen mutta ei juurikaan vaahtoa. Mustavalkeaan Suomi kuvaan kuuluu vahvasti terva ja kaskeaminen, tässä oluessa savua ja tervaa piisaa yli omien tarpeiden. Tuokusssa on myös leipäisyyttä ja maltaisuutta ja muikeasti vielä katajanmarja putkahtaa lopussa tuoksuun.

Maku:
Mukava huomata että alkumaussa ei ole tippaakaan vetisyyttä, hiilihapotkin on hillityllä tasolla. Kevyt katkerointi tekee maltaille ansaitsemansa tilan ja mielestäni se sopiikin hyvin. Turpeinen savuisuus ei dominoi liikaa vaikka selkeä onkin.

Oikein tömäkkä ja maukas olut ja sanoisinkin että on väärin juoda enemmän kuin vain yksi. Varmasti tämä on niitä makuja mitkä monelle tökkii mutta itselle toimii, kaipa siitä vain tuli jokin erähenki juodessa niin omalle kohdalle toimi.

Arvosana 8/10


Vähän veikkaan että oli kausituote ja ei varmaan enää jatkossa nähdä tai jos nähdään niin toisella nimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti