23. tammikuuta 2018

Young's - Double Chocolate Stout 5,2%

[English below]
Brittiläisen Young's panimon tuotoksia tupla suklaa stouttia, nimi ainakin viittoilee että imelä elämys
olisi tulossa vaan on sitä ennenkin nimi valinta mennyt päin honkia.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on muhkea ja tiivis, ei kovinkaan viipyilevä tosin. Vaahto oli kyllä hauskan kaksi värinen.
Väri on todella tumman ruskea.
Tuoksussa on kahvia ja suklaata. Tummien maltaiden paahto jossa on mukana nokea, makea tuoksu leijailee ja suorastaan pakottaa juomaan.

Maku:
Maussa hauskinta on jälkimaku, se suklaa jää oikein kummittelemaan suuhun. Jotenkin vetinen on maun alkuosa mutta keskeltä löytyy vahvaa tummaa kahvia ja muutenkin paahdettua meininkiä. Pientä kirpeyttä on maussa ja hivenen viinaksinekin, hiukan myöskin tulee sellaista kahvilikööristä makumaailmaa vaikka vain 5,2%

Miedot katkerot ja nekin vähäiset maistuu vain yrtiltä. Suutuntuma on mielestäni todella surkea ja todella ohut. Muuten tässä oluessa olisi ainesta vaikka mihin, ei voi käsittää miten on ratebeerissä saanut 97/99

Arvosana: 8½/10

Humalat: Fugle & Goldings
Maltaat: Pale ale, Crystal
Muuta: Suklaa esansseja mikä on mielestäni surullista
EBU: 25

Beer from british young's brewery named double chocolate stout, name suggest that it will be sweet
ride but it's not first time when beer is named horribly wrong.

Appearance & Taste:
Foam is big and thick, not last very long though. It was really cool double color foam. Beer color is really dark brown.

Aroma is coffee and chocolate. Dark roasted taste with hint of smudge, sweet aroma floating arounds and forces me to taste.

Taste:
After taste is fun, chocolate is haunting on mouth ages. Otherwise it has somehow watery first taste but in the middle you find strong dark coffee and roasted malt taste. Little sour and even booze like, also something coffeeliqueur even though only 5,2% volume.

Bitterness is mild and only herbal. Mouthfeel is really bad and thin. Otherwise this beer could be awesome and have amazing potential. Can't quite understand how this got 97/99 on ratebeer.

Rating: 8½/10

Hops: Fugle & Goldings
Malts: Pale ale, Crystal
Other: Sadly there is chocolate esance
EBU:25

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti