28. helmikuuta 2018

Bryggeri - Vuosisata 10%

Bryggerin panimolta on vähemmälti itselle vastaan tullut olutta, taitaa olla lähinnä helsinkiläisten etuoikeus. Suurin osa Bryggerin oluista kun on hanassa ravintolan yhteydessä ja pulloversioita tulee harvakseltaan, nytkin 46 erilaisesta oluesta vain 8 on pullossa. Saksalainen Mathias Hüffner hääräilee panimomestarina ja herran työskentelyä voi seurailla ravintolassa paikan päällä kun itse siemailee olutta kitusiin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Tuoksu on hyvinkin pitkälle mallas voittoinen ja vierailevana tähtenä löytyy rusina. Vaahto on vaaleanruskea ja iso kuplainen, oikein mukavan utuinen vaahto. Alkoholiprosentista johtuen myöskin etanolin tuoksua tulvahtaa ilmoille. Väriltään rusinan sisus eli punertavan ruskea jossa havaittavissa jotain haituvaa leijailemassa.

Maku:
Vaan entäpäs se maku? No sehän on vahvasti melassinen ja paahteisen maltainen, oikea mämmitiiviste, tästä Juha Mieto tykkäisi kovasti. Katkeroita ei juurikaan ole ja humalointi löytyy vain hennon yrttisyyden puolella. Jälkimaussa löytää tuttua rusinaa ja sokeria kera yrttien. Monipuolinen olut kun antaa rauhassa lasissa tekeytyä.

Tanakkaa mallas tykitystä ja lämmittävää alkoholisuutta, ehkä jopa liiankin viinaksinen. Alkoholi oli aika tanakkaa vaikka tätä ruoan kanssa tulikin nautittua.

Katkerot: 27,0 EBU

Väri: 77,9 EBC

Arvosana: 8½/10.

Onkohan tämä enää edes valmistuksessa kun ei näy listoilla? Erikoiserä ilmeisesti mutta minkäs teet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti