28. helmikuuta 2018

Waahto Brewery - Pyhä Red Ale 4,7%

Lähiolutta Savonlinnasta, Red Alea ja vieläpä pyhää. Henkinen kasvu ainakin nousee uusiin ulottuvuuksiin kun jokusen pullon nauttii, I swear to drunk, im not god!

Ulkonäkö & Tuoksu:
Waahto on runsas ja kermainen niin kuin kuuluu ollakin. Väri on osunut kyllä nappiin nimensä puolesta ja punainen se onkin. Lasissa oikein kauniin värinen ja hiiva tekee pientä muodostelmaa oluessa tehden ulkonäöstä samean usvaisen. Tuoksu on sokerinen jonka takaa löytyy tummia hedelmiä, rusinaa ja luumua sekä hiukan sitrustakin.

Maku:
Suutuntuman on oikein täyteläinen ja pehmoinen. Maltaiden paahteisuus on todella hienostunutta ja tulee sellaisia maanläheisiä makuja. Katkerointi on pihkainen ja loppuliukuun saadaan hiukan havuisuutta. Hiilihappoja on keskivertoa niukemmin mikä minusta tälle tyylille sopiikin hyvin, runko tosin on aavistuksen kevyt mutta ainakaa hiilihapotus ei sitä nyt ohenna ainakaan enempää.

Englantilaisen kuiva ja hapan, lääkemäisen kitkerä. Tyyliltään onnistunut mutta maanläheinen happamuus ei välttämättä monien mieleen ole.

Arvosana: 8/10

EBC:
42
EBU: 30

Maltaat: Pilsner, Munich, Cara Pale, Cara 100
Humalat: Challenger, East Kent Golding, Fuggles

Mistä: Saatu Panimolta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti