6. helmikuuta 2018

Laitilan wirvoitusjuomatehdas - Kukko Vehnä 5,5%

Laitila viskasi taas varoittamatta uutuuksilla jotka löytyvät nyt myös alkosta. Baijerilaiseen henkeen tehty olut eli Bavaria maltaita käytetty ja liekö hiivakin vaikka mausta sitä ei osaa sanoa. Saksalaista puhtauslakia (Reinheitsgebot) kunnioittaen väännetty eli aineksina vain maltaat, vesi, humalat ja viimoisena lakiin lisättiin myös hiiva ettei mene ihan mahdottomaksi tuo oluen valmistus.

Ulkonäkö & Tuoksu
Kahden sormen vaahto joka todella nopeasti tippui matalaksi kerrokseksi, surullista vaikka nimen omaan vehnällä pitäisi sitä vaahtokukkaa saada muhkeaksi. Lasissa oljenkeltainen niin kuin asiaan kuuluu, kuplii lasissa oikein raikkaan oloisesti

Tuoksussa on tuttu vehnäpellon tuoksu vienolla happamuudella, hienoista sitruksisuutta mutta ei perinteistä banaania. muita hedelmiä kyllä vilahtelee aprikoosi muunmuassa.

Maku:
Maku on hapan ja aavistuksen rautainen, neilikkainen yrttisyys tulee esille vahvasti runsaiden hiilihappojen säestämänä. Hiiva on neutraalimpi kuin mitä baijerilaiselta vehnikseltä voisi odottaa. Kirpeän raikas kesäjuoma tästä on tulossa ja varmana ostan toistekin, Hapan kuivuus on kesällä se juttu, mikä miestä vie.

Mielestäni humalat ja maltaat eivät taistele keskenään, mutta! Jos loppuun antaa yhtään liian paljon ilmaa suuhun niin alkoholihan sieltä hölähtää, siitä varmaankin tämä mukava lämmittävyys.

Muut pidempään tätä tehneet blogaajat varmaan osaa antaa tarkemman lausunnon miten lähellä tämä on aitoa baijerilaista vehnäolutta mutta tälläisen vähemmän harjaantuneen mielestä kuitenkin ihan ok tekele.

Arvosana: -9/10

Tyyli: Hefeweizen
EBC: 13
EBU 15
Maltaat: Pilsner, Caramel pale, Carared
Humalat: Magnum, Hersbrucker, perle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti