25. maaliskuuta 2018

Saimaan Juomatehdas - Blonde Ale 4,5%

Tämäkin olut on hyllyillä keikkunut jo pitkän aikaa mutta sattui mukaan vasta nyt lähiaikoina. Ilmeisesti toimiva olut kerran vieläkin myynnissä. Purkista itsestään tulee vähän sellainen dessert camo mieleen eli otin mukaan koriin että on mitä nauttia Battlefield 1 räikyttäessä.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Kullankeltainen ja kristallin kirkas ööli. Vaahto on sellainen 2 sormea korkea ja kohtuulisen tiheä ja kermaisa. Tuoksussa löytyypi ihan kivasti hunajaa, puhdasta sokeria kuin suoraan pussista pölläytettynä. Tuoksun imelyyttä korostaa makean maltaan tuoksu rusinoilla höystettynä, hauskasti loppuun tupsahtaa myös parfyymimaisesti myös kukkasia.

Maku:
Maku onkin sitten tuoksuun verrattuna aavistuksen pettymys ja hiukan ohueksi se meinaa jäädä. Hiilihappoisuus on voimakasta. Metallisuutta löytyy kierrettynä yrttiseen ja pihkaiseen humaloinnin jälkimakuun  joka on kuiva ja varsin pitkäkestoinen. Ei erityisen maukas vaan jopa lääkemäinen ote on tässä.

Luulin saavana suhteellisen raikkaan blonden mutta tulikin brittiläinen bitter elämys. Liekö lähetty nyt kikkailemaan turhan monella humalalla.

Maltaat: Pale, Vehnä, Cara.
Humalat: Chinook, Columbus, Cascade, Citra, Amarillo
EBU: 16
EBC: 12

Arvosana: 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti