4. maaliskuuta 2018

Waahto Brewery - Kruunu Vaalea 4,5%

Waahdolla on Punkaharjun kruunupuistolle tehty olut ja mausteena on käytetty pakurikääpää sekä
vihreää teetä, näin metsäläiselle kyseiset ainesosat ovat todella mielenkiintoisia tuttavuuksia. Pakurikäävällähän tunnetusti on positiivisia terveys vaikutteita ja onpahan tuota tullut itsekin flunssassa nautittua teen seassa. Pakurikääpä on oluen sekaan käyty hakemassa punkaharjun metsistä eli mitään tuonti skeidaa ei oluessa ole.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Tiukka kahden sormen vaahto tömähtää oluen päälle ja nopeasti se yrittää siitä myös pois lähteä. Kullankeltainen ja hiukan olkisen värinenkin olut asettuu lasiin odottelemaan nauttimistaan. Tuoksussa on todella kauas leijailevaa hedelmäisyyttä, sitruksia, aprikoosia sekä persikkaa. Myöskin marjat löytyvät tuoksumaailmasta sellaisena makeutena, tuoksunsa puolesta oikein monipuolinen.

Maku:
Suutuntuma on kevyt ja raikas, hiilihapot on vähän keskivertoa runsaammat. Pakuri alkaa maistumaan suussa enemmänkin kun antaa hiukan happea väliin, tulee sellainen multainen ja puumainen maku. Maltaat pääsee hienosti esille sellaisena karamellisena makeutena, pakurin kanssa tuo kivaa balanssia. Katkerot löytyvät loppumaussa vähän runsaammin mutta ei mitenkään dominoivasti.

Pakurista huolimatta helppo olut ja juotavuus kohdillaan, hiukan sellainen amber tyyppinen makumaailma. Erikoisista mausteista huolimatta juotavuus on kohdallaan.

Arvosana: 8½/10

Mistä: Saatu panimolta ja saatavilla myös Punkaharjun kruunupuistosta ja PanimoShoppi - kaupasta.


EBC: 10
EBU: 18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti