24. toukokuuta 2018

Braurei Heller - Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen 5,2%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Nyt on nesteellä muuten paksu olemus, lasissa näyttää siltä että hiilihappojen tuomat kuplat saa nähdä vaivaa että pääsevät lasin pohjalta ylös. Suodattamaton tumman ruskea olut vaahtoaa tuuheasti ja mahtipontisesti, valitettavasti kermainen kukka myös katoaa nopeasti lasista pitsiä jälkeen jättäen.

Tuoksu on vahvasti savuinen ja hunajainen, alta pilkistää leipäistä maltaisuutta mutta vahvasti dominoiva savuisuus hukuttaa kaikki varovaisemmat tuoksut alleen.


Maku:
Omaan mieltymykseen suorastaan ällöttävän makuinen olut, hyvin pahvinen ja sellainen paperimassan tahi riisiliisterin maku. Suutuntuma on paksu ja hiilihappoja löytyy riittävästi. Pieni katkero yrittää esiintyä jälkimaussa mutta muuten suussa vallitsee happamuus vienolla hedelmien vivahteella. Vehniksien tapaan myös hiiva on kuitenkin savun alta löydettävissä.

Vehnäolueksi tunnistaa mutta paljon on myös tuntemattomia elementtejä. Oluen happamuudesta ja hiivaisuudesta voi oppia pitämään mutta itselle vähän liikaa tympeitä kuin raikkaita makuja. Alussa olut on hiukan luotaan työntävä mutta kyllä tästä loppua kohden alkoi jo juotava tulla.

Ratebeer antaa tälle huikeat 90/91 eli selkeä foorumi tälle oluelle on, tästä huomaa omalla kohdalla sen että sokeasti pisteitä seuraamalla ei itselle maistuvaa olutta vältämättä löydä. Kyllä uskon että tästäkin oppisi pitämään kun antaisi aikaa ja paljon tilaisuuksia, mutta taidan vielä jatkossa pitää vehnäolueni savu vapaana.

Arvosana: 6+/10

Tyyli: Savuolut
IBU: 20
Mistä: Ostettu Alkosta 3,98€

2 kommenttia:

  1. Jos olut on mielestäsi suorastaan ällöttävää ja siinä on enemmän tympeitä kuin raikkaita makuja, mistä tulee kuitenkin 8/10 arvosana? Sehän tarkoittaisi asteikolla 1-10 jo huippua lähentelevää olutta, ja kouluarvosananakin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hops hyvin bongattu copypastetin laiskuuttani tuon arvosanan 8/10 Toisesta kirjoituksesta mitä kirjoittelin samaan aikaan toisella välilehdellä, jäi sitten korjaamatta. Nyt fixed!

      Poista