28. toukokuuta 2018

Matilda Bay - Fat Yak - Original Pale Ale 4,7%

Fat lizardin haastaja Fat Yak Australiasta. Fat yakin nimi juontuu muunmuassa humalista mitä kerätään Yakima laaksosta. Matilta bayn panimo on toiminut jo vuodesta 1983 mutta olutta ei ole valikoimissa kuin 3 erilaista, ei ole panimo lähtenyt turhia kikkailemaan tyyleillä.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Raikas tuoksu kerta kaikkiaan vaikka onkin mieto, tämä on sääli mutta minkäs sille mahtaa. Tuoksussa on kasallinen kategoroimattomia hedelmiä. Vaahto oli niukka 0,5cm korkea. Väri on onnistunut kiillotettu kupari ja kuplii kutsuvasti. Aikansa lämettyään alkaa maltaat ja leipäisyys nostaa päätään.

Maku:
Aika plain on maku valitettavasti ja todella ohut runkoinen. Suutuntuma on pehmeä mutta ei se kyllä mitään pelasta. Hiukan hapokas tapaus mutta helppo helteessä juoda. Katkerointi on myös kepeä ja maussa makunystyröitä hellitään metallilla, vihanneksilla ja diasetyylillä.

Melkoinen kattaus mutta kuvaa aussien perusolutta mainiosti, sielläkin hyvä olut on kiven alla. Tälläinen tympeä makuelämys ja mieleen tulee vahvasti Lahden Erikois tölkki.

IBU: 25
Maltaat: Austraalialaiset Pale ja Crystal maltaat.
Humalat: Pride of Ringwood, Nelson Sauvin, Cascade Yakima valleystä

Arvosana: 6½/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti