31. toukokuuta 2018

Moose On The Loose - Steam Beer 4,5%

Porilainen Moose on the loose tuli itselleni vastaan ensimmäisen kerran sosiaalisessa mediassa, jo pelkästä nimestä kiinnostuin jo näin erämiehen alkuna. Etiketissäkin komeilee tyylitelty hirvi niin kuin panimon muissakin oluissa. Henkilökohtaisesti arvostan sitä että panimo brändää itselleen selkeän tyylin ettei kaikki pullot ole aivan eri teemalla toteutettuja ja yhteyttä panimoon ei voisi tietää kuin nimestä lukemalla.

Ulkonäkö & Tuoksu
Höyryoluen vaahto oli melkoisen niukka jopa olematon sanoisin mutta eipä tuo vaahto olutta huonona joskaan aromit ei säily niin kauaa. Vaalean ruskea jopa oranssin vivahteita sisältävä samea olut. Tuoksussa on simaisia elementtejä, hunajaa ja sitrusta, ehkäpä myös simassa esiintyvää appelsiinin kuortakin. Sokeroitua mallasta tulvahtelee hauskan karamellimaisesti nenään, hiukan kyllä poimin vaniljaakin tästä

Maku:
Maku on alkuun melkoisen katkero voittoinen ja on suorastaan päällekäyvä. Maltaat hukkuu taustalle ja suun tottuessa humaloiden karvauteen alkaa huomaamaan ohuehkon rungon joka on piilotettu katkeroinnin alle, tämän nyt osasi arvata jo prosenttia katsomalla. Humalat itsessään on aika yrttiset, pihkaiset ja kohtuullisen pitkään viipyilevät. Tässä hauskasti on kyllä tälläistä brittiläisen bitterin meininkiä vaikka kepeähkö onkin.

Panimolla on myös oma myymälä eli voitte käydä ihan henkilökohtaisesti oluen hakemassa maistoon.

Arvosana: 7½/10 Perusolut joka kaipaisi päivitystä mallasrunkoon. Nyt antaisi lakikin myöten reippaaseen mallastukseen.

IBU: 32
EBC: 12
Maltaat: Pilsner, Cara Pale, Crystal 150
Humalat: Herkules, Northern Brewer, Mandarina Bavaria

Mistä: Saatu panimolta


Moose on the loose löytyy myös täältä!

8.-9.6.2018 OlutSatama, Jyväskylä

7.7.2018 Kutujytä, Merikarvia

27.-28.7.2018 Vaasa Festival, Vaasa

17.-18.8.2018 Kahakka Olutfestivaali, Kokkola

1.9.2018 Ruukki Oktober Fest, Eura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti