14. toukokuuta 2018

Fat Lizard - Bikini Top 4,3%

Muutto suoritettu Joensuuhun ja aika rauhoittua laatikoiden purkamiselta ansaitulle oluelle. Kyseenalaisen kunnian olla ensimmäinen arvioitu olut Joensuussa napsahtaa Espoolaiselle Fat Lizard panimolle. Ihka ensimmäinen Fättäreiden olut ja eipä ole ennen tullut myöskään tälläistä täysin päältä aukeavaa tölkkiäkään tullut testattua, lieköhän miten kallis verrattuna normi tölkkiin? Myöskin tölkin koko on normaalista poikkeava eli 0,44l.

Ulkonäkö & Tuoksu
Tuoksussa on vahvasti sitrus hedelmiä sekä mangoa ja ananasta, oikein kunnon sexy summer tuoksut. Intensiivinen tuoksu joka nuuhkaisulla vaikka yleensä nenä tottuu ja muutamassa minuutissa on muutkin tuoksut kaikonneet.  Pakko sanoa että on muuten parempi tuoksu lasissa kuin tölkistä, joku outo dunkkis vivahde tulee tölkistä imailessa. Vaahto oli niukka ja nopea liikkeissään ja lähti menemään kuin hauki rannasta. väritys on samean keltainen, mehuinenkin jopa.


Maku:
Maku sitten on paljon pliisumpi, jopa laihan vetinenkin. Jotenkin vain tuoksun perusteella odotti enemmän intensiivistä makutykitystä mutta tämähän vähän lässähti. Ei tämä pahaa ole vaan oikein pehmoisa suutuntuma ja hedelmäinen maku. Vehnäksi tämä on todella pyöreä maultaan, hedelmäinen makeus, jossa muuten on tujusti mangoa tasoittaa normaalisti näissä esiintyvää terävääkin kuivuutta. Tölkin mukaan katkerohumalia ei ole käytetty ja sen kyllä huomaa mutta ei se juurikaan häiritse, se elementti nimittäin tekee tästä todella helposti juotavan oluen ihan kaikille.

Helppo mutta ehkä vähän liiankin kevyt olut. Teknisesti ihan hienosti suoritettu mutta tästä saisi vaivatta 2.0 version mikä päräyttäisi kunnolla.

Arvosana: 8/10

IBU: 17
Humalat: Chinook, Citra
Eräsmiehen löytää myös Somesta!
Instagram, Twitter, Linkedin, Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti