15. tammikuuta 2019

Krombacher - All In

[English under each finnish text]
Tässä blogi postauksessa keskitymme vain Krombacher panimon tuotteisiin. Tämä tuli mieleeni sillä rupesin jo valmistelemaan materiaalia 2019 pourfection kisaa varten. Tämähän on siis Krombacherin järjestämä kilpailu, missä pitää kaataa olutta mahdollisimman näyttävästi lasiin tahi muuhun mielenkiintoiseen astiaan. Voitin pourfection 2018 kilpailun ja kävin paikan päällä panimolla katsomassa tekemisen meininkiä ja mielenkiintoinen reissu se olikin, juttun voit lukea tästä. 

Valitettavasti sain kuulla että kiitos suomen keskiaikaisen lainsäädännön, ei suomi pysty osallistumaan vuoden 2019 pourfection kilpailuun. Ei anneta sen lannistaa vaan nautitaan silti oluista! Osa oluista löytyy myös suomesta (Pils, Weizen ja Dark) mutta Hell ja Kellerbier myydään suoraan kegistä eikä sitä seisotella kauppojen hyllyissä, plus se on myynnissä vain sesonkin aikana.

En ota vastuuta kielen oikeellisuudesta suomeksi tai englanniksi

[English]
In this blog post, we focus only on products from the Krombacher brewery. This came to my mind as I started to prepare material for the 2018 pourfection competition. This is the competition organized by Krombacher, where you have to pour beer as spectacularly on glass or other interesting container. I won the pourfection2018 contest and visited the brewery to see the work done and an interesting trip it was, you can read my trip to there from here! (finnish only)

Unfortunately I came to hear that thanks to the medieval legislation of Finland, we can not participate in the 2018 pourfection competition.  Don't let it get down to you, but still enjoy the beers! Some of the beers are also found in Finland (Pils, Weizen and Dark) but Hell and Kellerbier are sold directly from the keg and you can't find them on the shelfs on store, plus it is only sold during the season.

I don't take any responsibility of language neither finnish nor english.

Krombacher Hell 5%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Todella kirkas olut joka kuplii lasissa virkistävän oloisesti, väriltään oljenkeltainen. Ihan napakan vaahdon tekee suojelemaan aromeja. Tuoksu on maltainen ja makea, hunajainenkin jopa. Humalat eivät ole pääosassa vaan tulevat kukkaisen täydentävinä perässä.

Maku:
Suutuntuma on yllättävänkin paksu ja rasvainen, tuntuu että maltaat ovat luovuttaneet koko täyteläisen itsensä ja ohuudesta ei ole tietoakaan. Hiilihapotus on kohtuullisen korkealla tehden tästä raikkaan ja helposti juotavan, hiilihapotus ei tärvele ollenkaan runsasta runkoa. Maltaiden makeus on esillä, mutta ei äitelän makeana sillä yrttinen humalointi leikkaa nopeasti liian äitelyyden.
Oivallinen hanaolut, on hiottu kyllä tappiinsa juotavuus.

Appearance & Scent:
 A really bright beer that bubbles in the glass refreshingly, with a straw-yellow color. Quite sturdy foam that keeps aroma on safe. The aroma is malty and sweet, even honeyed. The hops are not in the lead but they come in as a floral aftershock. 

Taste:
The mouthfeel is surprisingly thick and greasy, it feels that the malt have shed all their full-bodied self and the thinness is not known in this beer. Carbonisation is reasonably high, making this fresh and easy to drink, carbonation does not disturb at all a rich body as you would think. The sweetness of the malt is on display, bui it's not overly sweet because herbal hopping quickly cuts most of it. Exquisite beer on tab, this is honed to the max.

Krombacher Dark 4,7%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on tuuhea, korkea ja paksuhko.
Väriltään yllättäen nimensä mukaisesti musta. Tuoksussa on
maltaista ja makeaa meininkiä, paahteisuutta ja pähkinöitä. Odotin värinsä puolesta enemmän palaneisuutta mutta ei, joskus ulkonäkö ei kerro kaikkea. Tässä makeutta tuo tuoksuun myös hedelmäisyys jonka alta paljastuu hiukan hiivaa.

Maku:
Tässä on hiukan liian kevyt suutuntuma ja vahvasti hiilihappoja. Ensimmäinen maku oli rautainen metallisuus ja tämä ei ole hyvä ominaisuus koskaan. Maltaat ovat esillä sellaisena karamellisen imelänä liemenä, kuin vierrettä konsanaan. Maltaista irtoaa hiukan paahteisuutta, nokea ja hiuksen hienosti suklaata. Kuivakka olut kevyellä humaloinnilla sekä hienoisella happamuudellakin.
Olut joka on tehty liian helpoksi, ei kerrassaan mitään luonnetta vaikka teknisesti ihan onnistunut.

Appearance & Scent:
The foam is dense, high and thick. Like the name says, this is black, suprise! The scent is malt and sweet stuff, roastiness and nuts. I was waiting for more palate for color, but not, sometimes the appearance does not tell me everything. 
Sweetness is overly highlighted because of fruity notes, there is some yeast under the fruitmix.

Taste:
This one has a little too light mouthfeel and strong carbonation. The first taste was iron metallic and this is not a good feature ever. The malts are presented caramel like sweetness, kinda like wort. From the malti find a little bit of roast, smug and chocolates. Dry beer with light hops and little sourness. Beer that has been made too easy, not a bit of a character, even though technically quite successful.

Krombacher  Weizen 5,3%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto muodostuu korkeaksi kermaisaksi pilariksi ja viipyilee lasissa pitkään pitäen kaikki maukkaan tuoksut sisällään. Olut on hiukan samea ja kultaisen oljenkorren värinen. Olut tuoksuu hedelmäiselle ja hiukan happamalle, banaania on niin kuin kuuluu ollakin.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksua kastia ja sopivasti hiilihapotettu. olut on raikas ja maitohappoinen sanoisinko. Runko tuntuu mukavan paksulta suussa mutta ollen kuitenkin virkistävä, tuo hapokkuus on todella hyvä piirre tässä. Banaanisuus on niin vahva että se löytyy jopa mausta. Humalointi on sitrusta ja kevyttä yrttisyyttä. Maltaiden maku on hyvässä tasapainossa oluessa. Varsin juotava weizen.

Appearance & Scent: 
Foam is formed as a high-strength pillar and lingers in the glass for a long time, keeping all the tasty scents inside. The beer is slightly cloydy and color is golden straws.  Beer smells fruity and somewhat acidic, banana is there like it should.

Taste:
The mouthfeel is medium thick with chalk and suitably carbonated. The beer is fresh and lactic acid if i may say. The body feels comfortable thick in mouth but being refreshing too, that acidity is a really good feature here. Banana is so strong that it can even be found in the flavor. Hops are mostly citrus and light touch of herbs. Malty taste with hops is well balanced in beer. Quite drinkable weizen.

Krombacher Kellerbier 5,1%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Runsas ja kermainen vaahto joka on tullut jäädäkseen. Väriltään oljen keltainen, samea olut joka
kuplii laiskasti lasissa. Tuoksussa välittyy hunaja, kukat sekä keksinen mallaspohja. Aromihumalointi on yllättävän raikas vaikka nimi antoi olettaa sellaista kellarin tunkkaista meininkiä.

Maku:
Kovin on maanläheinen maku, keksinen ja kuivakan valkoviinin ominaisuudet omaava olut. Humalointi on tehty saksalaiseen tyyliin yrttiseksi ja hiukan pippuriseksi. Muutenkin mausteisuuden suutakuivatta ominaisuus on vahvasti läsnä ja se sopii hyvin muutenkin kuivan meiningin kaveriksi. Olut on hiukan makeakin ja vähän karhea, aavistus metallisuutta on maistettavissa taustalla. Katkeroinnin ovat keskivahva ja toimivat hyvin tälläisellä leipäisen ja hedelmäisyyden välillä leikkitelevässä oluessa.

Appearance & Scent:
 A rich and creamy foam that has come to stay. Color is straw like and beer is hazy and bubbles lazily in class. On aroma there is honey, flowers and lightly roasted malt. Aroma hops are suprisingly fresh even though kellerbier name gives idea that beer would be little dusty and old.

Taste:
Hard is the earthy taste,i can say. Taste is biscuit and dry white wine. Hopping is done in German style with herbs and a little bit peppery. In addition, the spicy flavor feature is strongly present and is well suited for this dry beer. Beer is a bit sweet and a bit rough, the hint of metal is in the background but not too bad. The bitterness is medium-strength and well balanced in this kind of beer that is playing between bread and fruitiness.

Krombacher Pils 4,8%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on yllättävän korkea, tuuhea ja pitkä kestoinen, on kyllä hyvin kasattu tapaus. Tuoksussa on hunajaista makeutta ja maltaiden vaalea paahteisuuskin löytyy. Muuten oikein hyvän tuoksuinen tapaus ja olen löytävinäni myös kukkasia ja ruohoa. Väriltään klassisen kullan keltainen.

Maku:
Makuhan on todella maltainen sekä yrttinen, sanoisin että todella klassinen saksalainen pils. Yrttisyydessä on mukana myös muutakin mausteita, muskottia ja neilikkaa. Suutuntuma on keskipaksua ja hiilihapot ovat raikkaat. Ihan maukas perus keppana tämä on. Katkerointi on ryhdikästä ja suuta kuivattavaa, toimiva olut oktoberfest kolpakkoon.


Appearance & Scent:
Foam is surprisingly high and long lasting, it is a well crafted case. The fragrance has honey sweetness and mild blossom of malt. Otherwise, a very good-smelling case and I will also find flowers and grass. Color is  gold in classical way.

Taste: 
Taste is really malty as well as herbal, I could say it's really classic German pils. Herbs also include other spices, muskots and carnations. The mouthfeel is moderate and the carbonated acids are fresh. This is a tasty basic beer with no tricks on sleeve. Bitterness good and mouth-drying, effective beer for the Oktoberfest.


Krombacher Pils Non-Alcoholic 0%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Mahtavan iso ja tuuhea vaahto, ei eroa holillisista yhtään. Väriltään hailakan olkinen ja kirkas.
Tuoksuu makealta kaikin puolin, hiukan kukkasilta ja vähän metalliselta, keksisyyttä lopussa.

Maku:
Suutuntuma kevyt ja raikas. Maltainen olut ja sen profiili on makean karamellinen. Katkerot on kepeä mutta purevat silti riittävästi yrteillään ja greipillä samalla peittäen liian makeuden. Maukas holiton ja oivallinen lisä ruokapöytään.

Appearance & Scent:
A really big and dense foam, no difference in size compared to alcholic version. Vibrant and bright in color.
It smells sweet all over, with a little blossoms and a little metallic, at the end there little biscuits.

Taste:
Mouthfeel is light and fresh. Malty beer and it's profile is sweet caramel. The bitterness bites good enough with herbs and grapes while covering too much sweetness. Tasty beer with no alcohol and excellent addition to the dining table.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti