25. tammikuuta 2019

Maistila - Vallesmanni IPA 6,4%

Maistilaa taas kerran, panimo on osoittautunut vahvaksi tekijäksi pienpanimoiden joukossa ja hyviä oluita tulee kerta kerran perään. Ei ole hetkeen tullut IPA olutta maistettua joten tämä on ihan mukavaa vaihtelua linjaan. Oluen etiketistä tulee vahvasti muistoja afrikan tähden pelaamisesta ja sen voisikin kaivaa taas naftaliinista kun lapsetkin osaa jo säännöt ja malttavat keskittyä enemmän kuin 6 heittovuoroa.

Nimismies eli vallesmanni oli historiallinen luottamustoimi. Nimismies oli talonpoika, joka oli valittu pitäjän luottamusmieheksi. Myöhemmin nimismiehiksi kutsuttiin poliisitoimesta maaseudulla vastanneita virkamiehiä. Liekö tämä olut siis IPA-tyylin luottamusmies, mene ja maista.
"Land of hope..

Vallesmannissa yhdistyvät vanhan mantereen makuisat maltaat ja uuden maailman sitruksiset humalat. Se on oivallinen janonsammuttaja maita mittailessa ja läänejä läjätessä.

Parhaimmillaan kylmänä, pitkästä tuopista tai suoraan satulalaukusta poimitun pullon suusta hörppien.

And Glory.."

Ulkonäkö & Tuoksu:
Valitan kuppaista kuvaa, oli yö.
Vaahto oli oppikirjan mukainen kahden sormen korkuinen ja napakan oloinen, laskeutuessaan jättää pitsiä lasiin jääden hiukan stoutmaisesti oluen päälle. Väriltään tumman kuparinen ja kirkas. Tuoksussa hyvin hedelmää, mangoa, ananasta ja papaijaa. Hiukan kyllä jotain belgialaista hiivakantaa olisin tuoksuttelevani.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksua kastia, oluen makeus on hyvällä tasolla katkeroihin nähden. Humaloinnin taso on todella hyvä, sanoisin että todella hyvä. Ei mene pelkäksi greippi ilotteluksi vaikka sitäkin on vaan pysyy hillittynä hedelmien leikkinä. Loppuvetoon saadaan hiukan havumaiset, raikasta ruohoa ja sitruunankuoriset jälkipoltot mutta katoavat suhteellisen nopeasti mikä melkeinpä pakottaa hörppäämään uudestaan. Maltaat on mukavan karamellisoidut ja paahteiset, mukaan lisätty vehnä pehmentää suutuntumaa ja parantaa myös alussa tutkittua vaahtoa.

Oivallinen IPA. Nappi suoritus mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti