6. tammikuuta 2019

Tornion Panimo - Lapland Red Ale 5,2% - Gluteeniton

Torniosta tulee uutta vahvistusta gluteeinitomien oluiden rintamalle. Loppuunsa markkinoilla ei kauheasti ole gluteenittomia oluita vaikka entsyymeillä niitä saa suhteellisen vaivatta tehtyäkin. Tätä tietysti selittää ihan puhtaasti hinta, entsyymi ei ole halpaa ja tutkimuksiakin on tehtävä. Tätä entsyymiä löytyy muunmuassa lappo.fi valikoimista Clarity Ferm nimellä jos kotioluen harrastajat haluaa leikkiä ystävien vatsoilla sekä suolilla. Gluteenittomilla oluilla panimoiden ei parane tosin leikkiä vaan tuotteet on testattava ulkoisella labralla kahdesti vuoteen eikä haittaa ole omistakaan tutkimuksista siinä välissä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on yllätävänkin napakka ja kermaisa. Väriltään kauniin punertava niin kuin nimikin kertoo. Tuoksu on melkoisen viljainen ja karamelli maltaiden tuoksu hiukan erottuu joukosta. Hiukan hedelmäinen tuoksu taustalla mutta mallas se vaan voittaa. Hienosti hunajaisuutta loppuun menessä.


Maku:
Suutuntuma on keskitäyteläinen, pehmeäkin jopa. Valitettettavasti hiukan vetisyyttä on ilmassa ja veikkaisinkin että on haettu sellaista koko kansan helppoa juotavuutta. Maltaisuus on vahvasti paahteinen, sokeria ja mystisesti se metallisuus taas jostain puskee, tai sitten humaloissa on todella rautaiset yrtti vibat. Katkerointi on miellyttävän kevyesti tehty, liiallinen humalointi peittäisi herkän mallaspohjan alleen.

Guinnessin entinen panimomestari James Huey taisi tätä olutta käydä sohlaamassa, liekö tämä nyt tyylinäyte sieltä suunnalta. Helposti juotava alehan tämä on mutta hiukan ontuu toteutuksessa mutta ei häiritsevästi.
Mistä: Saatu Tornion panimolta, muutoin kautta maan melkein mistä vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti