2. heinäkuuta 2019

Haapala Brewing - Korpikuusen kuiskaus 5,2%Kävin piipahtamassa lapin reissulla sotkamossa syömässä haapala bnb:ssä ja tulihan sieltä oluttakin otettua mukaan. Pitää sanoa että ulkoapäin haapala on todella vaatimaton mutta sisältä aivan upea, uutta ja vanhaa, rustiikkisia yksityiskohtia ja moderneja oivalluksia. Kannattaa käydä sillä ruokakin oli hyvää ja modernilla otteella valmistettuna, näin kokkina voin sanoa että hyvä suoritus. En valitettavasti päässyt turisemaan panijoiden kanssa sillä sinne oli varattu toinen tapaaminen.

Ruoka oli kyllä hyvää ja sitä oli riittävästi, henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta. Myöskin pientä putiikkia oli joka oli kyllä hienosti toteutettu uutta ja vanhaa (yli 100v höyläpenkki myyntipöytänä) yhdistelemällä. Todella upea paikka ja suosittelen kyllä käymään.Ulkonäkö & Tuoksu:
Etiketin ulkonäkö pitää arvioida ensin! Haapalan perusoluet käyttää kirkasta läpinäkyvää muovia etiketeissä aivan kuin olvin uudet pullot, joskin nämä on tyylikkäämpiä. Yksinkertaisesta pikseli grafiikasta muodostuu kuusenkerkkä.

Tiivis, pienikuplainen, uhkean valkea ja kestävä vaahto, tämähän lupailee oikein hyvää. Ulkonäöltä hiukan samea, oranssiin vivahtava olut mikä karkaa vähän tuolta pale linjalta. Tuoksussa on todella mahtavaa pale ale meininkiä, kunnolla hedelmää mangon, ananaksen ja sitruunan muodossa. Tuoksusta löytyy myös karamellisuutta, havuisuutta ja greippiä mikä antaa vihiä jo vähän tulevasta maustakin.

Maku:
Nyt on hyvin kuusenkerkkä esillä eikä silleen ujosti, oikeasti se on eka maku mikä suusta löytyy. Todella mahtava maku tämä tuore metsä, havuinen, puumainen, pihkainen ja hellästi katkera. Humaloinnin katkerot osuu kyllä justiinsa maaliin, yrttistä menoa greipillä höystettynä. Suutuntuma on yllättvänkin täyteläinen vaikka onkin raikkaasti hiilihapotettu, kuusenkerkkä antaa tiettyä öljyisyyttä joka huijaa vähän. Profiili on vallan kuiva vaan ei nuiva!

Todella hyvä ja tasapainoinen olut. Jos haluaa opiskella kuusenkerkän makua oluessa niin tämä! Mausteisten ruokien kaveriksi varmasti mainio tapaus...ja riistalle ehdottomasti.

Olut on saatu panimolta.

Panimo: Haapala BNB
Muuta: Oluessa on kuusenkerkkää sekä se on gluteeniton
Maltaat: Pilsner, Munich, Cara plus 100, Crystal
Humalat: Columbus, Simcoe, Amarillo
Hiiva: American ale
EBU: 64,10
EBC: 15,70

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti