11. heinäkuuta 2019

Panimo Honkavuori - Iloliemi No3. 5%

Taas se aika vuodesta kun joensuussa alkaa Ilosaarirock 12.7-14.7, kansa vaeltaa paikalle kuuntelemaan lempiartistejaan ja olut virtaa. Tänäkin vuonna oluesta vastaan festarialueella muunmuassa Honkavuoren panimo tuomalla sinne festareiden virallisen oluen, iloliemen. Resepti on vaihtunut joka vuosi ja tämä on nyt järjestyksessään kolmas. Tänä vuonna olut on tehty pohjois-karjalaiseen luomuohraan. Ohra on tullut Niittylahdesta Juntusen tilalta ja ohra tehtiin maltaiksi Pehkolan pienmallastamossa Ruukissa. Olueen käytetty vesi on Joensuulaista pohjavettä.

Ilosaaren ohjelman löydät tästä!


Panimon kuvaus:
"Ilosaarirockin virallinen festariolut Iloliemi n:o 3 on pirskahtelevan raikas, onnellisen sitruksinen ja miedosti katkeroinen kesäjuoma. Polkupyörämatkan päässä kasvatettu ja rakkaudella pantu. Nautitaan hyvässä seurassa kesän parhaana viikonloppuna! Iloliemen päästöt kompensoidaan panimon omaan metsään."
Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on lageriksi melkoisen kova suoritus, tiukka ja kestävä vaahtokukka joka jättää pitsiä jälkeensä. Väritykseltään olut muistuttaa enemmän vehnäolutta kuin puhdasta lageria, samean olkinen on siis värimaailma. Tuoksussa on sitrusta, kukkia ja muutenkin parfyymimaisen imelää meininkiä. Tässä oluessa tuoksuu raikas suomen kesä.

Maku:
Maku on pirskahtelevan raikas ja greippinen, jos ei etiketissä lukisi lager niin väittäisin että on pale ale. Suutuntuma on kevyt ja hiilihapotus on reipas. Maussa on reippaasti karheaa mallasta, puumaisia elementtejä ja humalan katkeria yrttejä jotka viimeistelevät pitkän ja greippisen jälkimaun. Hiukan oluessa maistuu myös hiiva mikä voi selittää myös sameuttakin oluessa, tämä ei maussa edes häiritse vaan oikeastaa korostaa hedelmäisiä estereitä.

Sanan varsinaisessa merkityksessä kyseessä on mukiin menevä festariolut.

Muuta: olut on suodattamaton, pastöroimaton, lisäaineeton ja hiilineutraali.Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti