2. kesäkuuta 2018

Brew By Numbers - Session IPA Mosaic 4,2%

Brew By Numbers on panimo Lontoosta joka nimensä mukaisesti pyörittelee mielellään numeroita. Tämä ilmenee ehkä parhaiten pullojen etiketissä jossa ensimmäinen numero ilmoittaa oluen tyylin ja toinen numero reseptin numeron. Vähän kyllä määrät hirvittää kun esim Saisoneitakin löytyy tällä hetkellä 31kpl, eriasia tietysti on että ovatko säännöllisesti valmistuksessa. Muutenkin numerot etiketissä ovat vahvasti läsnä ja kaikki mahdollinen informaatio pullotuspäivästä lähtien löytyy.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Samean vaalean keltainen, sanoisin että jopa valkea olut kaatuu lasiin kauniisti nostattaen vain puolen sormen kokoisen vaahdon. Tuoksua tosin piisaa että ei sitä tarvitse erikseen vaahtokukalla säilöä. Vahvasti trooppisia hedelmiä, tuttua ja turvallista sitrusta ja loppuun hiukan kukkaisuutta. Ei tunnu yhtään enää Lontoolta vaan Caribialta tämä olut.

Maku:
Aika kuivakka tapaus ja kitalakeen pamahtaa kokonainen greippi kuorineen mutta yllättävästi ei pitkäksi aikaa, luulisi tälläinen humala tujaus jäävän pysyvästu suuhun. Suutuntuma on kevyt ja raikas, hiilihappoja on keskivertoisesti. Runko myöskin on kepeä mutta tässä tyylissä ei haittaa ollenkaan. Oikein hauskan hedelmäinen, mandariinia ja yrttejä tasaisessa suhteessa. Mitä pidempään tätä maistelee niin lämmetessä puskee mukaan myös muita hedelmiä esimerkiksi lime ja melooni.

Tosi kepeä kesän sauna/terassi/kaljakellunta olut, suosittelen lämpimästi.

Arvosana: 9/10

Mistä: Saatu olutkauppa Pien liikkeestä joka aloitti myös maahantuonnin.
Pullotuspäivä: 01/03/2018
Humalat: Mosaic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti