9. kesäkuuta 2018

Andechs - Weissbier Hell 5,5%

Andechs on aktiivinen benediktiiniläinen luostari munichin ulkopuolella ja täytyy sanoa että mikä kumma siinä on että luostareista ei tule ulos paskaa olutta ikinä. Vehnäoluet on ollut aina lähellä sydäntä ja ihmettelen miksi suomessa on niin vähän niitä, miksi näitä näkee terassien hanoissa niin perin vähän. Tässä pitää tietysti huomioida se että asun Pohjois-Karjalassa, hesan meiningeistä en tiedä mutta ei noita vehniksiä kauheasti kaupassakaan ole.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on uhkea, muhkea, ja uhkaavan julkea, täyttää lasista puolet ja pitää pintansa loppuun asti. Väriltään samean olkinen ja raikkaasti lasissa kupliva. Banaanin makea aromikkuus ottaa tiukkaan otteeseen jo 20 sentin päästä lasista. Lähempää tarkastelua tehtäessä löytyi raikas vehnämallas hienoiseen yrttipetiin kiedottuna, mausteisuutta elikkäs neilikkaa löytyy tyylille uskollisesti. Hunajainen tuoksu sekoitettuna hienoisella omenan tuoksulla ja parfyymimäisellä kukkakedolla pitää odotukset korkealla. tuoksusta lähtee nyt 10/10

Maku:
Ai saatana että osaa olla hyvää, banaania löytyy myös mausta, harvoin sitä tuoksun jälkeen enää sinne riittää. Hiiva on todella onnistunut valinta ja se on uskomattoman maukas enkä ole edes pullon pohjalta päässyt niitä edes pyöräyttämään sekaan. Hiivan pyöräytyksen jälkeen parani vielä lisää! Suutuntuma on ihan mielettömän pehmeä ja muutenkin on makumaailma sellainen hiukan hapan farmhouse. Hyvässä suhteessa omppua, limeä ja sitrusta, mielettömän hyvä tasapaino.

Tästä jos joku osaa kopioida reseptin niin tänne vain ohjetta tulemaan.

Arvosana: 10/10 harvoin tulee annettua mutta en kyllä keksi yhtään parannettavaa sektoria.
Mistä: Saatu Brew Seeker Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti