30. heinäkuuta 2018

Brouwerij'tij zatte 8%

Tuliaisia Amsterdamista taasen arvostelussa. Tyyli on tripel joten tätä voisi arvostaa jopa reittausblogin pitäjä Harri Metsäjoki jolla oli vastikään jokin trippeli kuukausi menossa. Trippeleitä vähemmän on tullut nautittua lähinnä huonon saatavuuden takia, tokihan niitä verkosta tilaamalla saisi aika paljon reippaamin.

Brouwerij 't IJ on Amsterdamin keskustassa oleva pieni käsityöläispanimo, perustettu 1983. Nykyisin tämä on melkoisen tunnettu panimo ja paikallisetkin taitaa tuolla ihan kiitettävästi notkua. Noh anyway keskitytään itse olueen ja nautitaan se sille kuuluvasta lasista jonka sain jo jokunen vuosi aiemmin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on suorastaan sihisevän suhisevaa ja olutkin kuplii raivoisasti lasissa, näyttää ihan mielettömän raikkaalta kullankeltaiselta janonsammuttajalta. Vaahto oli yhden sormen korkuinen ja katosi aika vinhaan. Tuoksu on makean sokerinen ja tuo jotenkin sellaisen paistinpannulla paahdetun sokerin mieleen menemättä kuitenkaan karamelliseen. Maltaat tuovat makeudessaan mieleen hunajan ja kukkapuutarhan, lämmetessään myös banaania sekä mystisesti päärynää ja on todella miellyttävä tapaus.

Maku:
aika pehmoisa on suutuntuma hiilihapoista huolimatta, mitä on aika runsaasti. Katkerointi on vahvan pippurinen ja sen myötä tulee myös yrttinen mausteisuus, kerrankin erilainen humalointi ja yllättää hienosti erilaisuudellaan. Kuiva ja hiukan hapan jälkimaku jättää kitalakeen vahvasti makua joka on pitkäkestoista. Alkoholi kyllä maistuu aika selkeästi läpi eli sen peittämiseen olisi tarvittu hiukan hiomista.

Äärimmäisen hyvällä maulla ja taidolla tehty tripel

2 kommenttia:

  1. Onkos siellä itä-suomessa vähän viileempää kun kuvan perusteella luntakin näyttää lasin takana olevan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan täällä vähän viileempi on ,meteorologinen persereikä =D

      Poista