9. heinäkuuta 2018

Moose On The Loose - Shy British Golden Ale 4,5%

British Golden Ale on tyyli mitä en ole ennen edes maistanut mutta lunttasin BJCP:n unoffical styles
taulukosta edes summittaisen kuvauksen mitä vastassa on. Keskivertoisesta kovaan katkeroitu ja maanläheisiä makuja sekä humalaprofiilia on riittävästä, kuulostaa hauskalta.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahtoa kerrankin reippaasti, yay. Olut on myös reippaasti samea ja sinapin keltainen. Tuoksusta löytyy maltaita hunajan ja kukkien muodossa sotkettuna hiivaisuuteen. Hyvin erikoinen kokonaisuus.

Maku:
Tämä on tälläinen reippaan sitruksinen olut melkoisen happamalla meiningillä. On vähän samaa fiilistä kuin mitä omissakin kotikeitoksissa ja en ole pitänyt niitä mitenkään arvossa, yritän olla sokeutumatta omille tuotoksille. Katkerointi on yrttinen ja kovin maanläheinen, sanaa earthy voisi käyttää tässä ja mukana on myös puun ja hiivan makua. On siinä hedelmiäkin mutta meinaavat jäädä muiden makujen taakse. Hiilihapotus on kanssa melkoisen kova, ei ole ujosta tietoakaan. Loppuun saadaan vielä ruohoinen rypistys ja mausteinen loppuveto.

Normaali tilanteessa veikkaisin että olut voi olla osittain pilaantunut mutta vilkaisin myös keikytklubin julkaisun shy:stä joka oli tehty jo paljon aiemmin ja oli arvioitu jo silloin pilaantuneeksi. Jos se siis on maussa edelleen niin taitaapi olla ominaisuus.

Kyllähän tätä juo vaikka ei nyt järin mielellään, kuivakka ja karhea olemus ei nyt omaa kieltä miellytä. Sekava olut joka ei tiedä mitä se haluaa olla.

Arvosana: 6/10
IBU: 24
EBC: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti