10. heinäkuuta 2018

Budejovicky Budvar Premium Lager 5%

Cicerone opiskelu ei pelkistä kirjoista täysin onnistu ja välillä joutuu lähtemään ns. kentälle. Nyt ollaan mukavuusalueen ulkopuolella eli ne mitättömän näköiset bulkkioluet kauppojen hyllyillä, näistä ne opit on myös otettava. Nappasin kaupasta vaikesti lausuttavan oluen mutta budvariksi tämän voi kai tuttavallisesti nimetä. Tsekki Lager, tästä luulisi jotain osviittaa saavan tsekkiläisen perus vaalean lagerin makumaailmasta.

 Lainaus Sinerbrychoffin sivuilta:
"Budějovický Budvar Premium Lager -olut on tsekkiläisen lagerperinteen edustaja puhtaimmillaan. Se valmistetaan määriläisestä maltaasta, kokonaisista Žatecin humalakävyistä ja vedestä, joka pumpataan Artesian-lähteestä 320 metrin syvyydestä. Kaikki Budvar-oluet valmistetaan Ceské Budějovicen kaupungissa 700 vuoden kokemuksella. Tämä yhdessä pitkän 90 päivän kypsymisajan kanssa takaa tasalaatuisen makunautinnon ympäri maailmaa."
Ulkonäkö & Tuoksu:
Kuplii raikkaan näköisesti lasissa, vaahto oli niukahko mutta saattoi olla myös heikosti pesty lasikin. Tuoksu on hunajaisen maltainen ja hiukan ruohoinen humalointi pilkistää. Väriltään ihan nätti lapin kullan kimallus.

Maku:
Makuhan on lähinnä on mallasta niin kuin tyyliin kuulukin mutta vähän tunkkaista sellaista, onneksi pieni hedelmäisyys kannattelee makua. Humalointi on miellyttävän ruohoinen ja yrttinen, katkerointi tekee oluesta aika kuivan. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihappoja on kohtuullisesti tehden tästä aika kepeän. Jälkimaku on viipyilevän pihkainen. Taitaa tässäkin vähän maistua valon käsittely sekä diasetyyli.

Helppoa juotavaa mutta voisi olla hiukan raikaampi.

Arvosana: 7½/10 
Kantavierre: 10,3 %Plato
EBC: 10
EBU: 20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti