19. heinäkuuta 2018

Tornion Panimo - Arctic Vehnä 5,5%

Kah, laphalaista olutta! Vehnä olutta vieläpä ja mukaan on hulautettu katajanmarjaa minkä mausta pidän henkilökohtaisesti itse, lisäsinhän sitä itsekin oman Erä-oluen reseptiin. Siinä sitä on vain jotain perisuomalaista ja onhan katajan maku jo sahdista tuttu. Anyways nyt arvioidaan erikseen oluet mitkä olivat mukana Pohjolan kalan hauki jerky parituksessa.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on semi ok, sellaiset 1,5 sormea korkea nökäre ja mallia kylpyvaahto. Hiukan samea ja kullan keltainen olut. Tuoksu taasen on todella voimakas ja selkeästi hallitsee tilaa ympärillään. Eksoottisia hedelmiä joista on uskomattoman vaikea poimia jotain tiettyä vaikka käytin apulaisia nuuhkimaan lasia. Tietty yrttisyys tästä löytyy ja sanoisi että se on katajanmarjaa joka siellä sotkee tuoksuja, se on kuitenkin verrattain vahva aromi.

Maku:
Aika kiva juotavuus on tässä, ei ole sellainen perinteinen vehnän maku vaikka vehnä maltaat vahvana esillä onkin. Suutuntumaan tuo katajanmarjat selkeää öljyisyyttä ja voin kertoa että nautin niistä suunnattomasti jälkimaussa, tulee aivan erilaista raikkautta loppuun. Minusta katajanmarja on todella aliarvostettu suomestakin löytyvä marja vaikka sillä voisi korvata humalat kokonaan. Terävä vehnis kerta kaikkiaan joka ottaa luulot pois ja väitän että tässä maistuu belgialainen hiivakin joka tuo muikeaa banaanisuutta loppuun.

Mahtava vehnis joskaan ei perinteinen, mikä on ihan kiva juttu.

Kuvaustaustan askarteli Puustikki ja ei ole kyllä pahaa sanottavaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti